Goud en brons voor bobsleesters

Bobsleesters goud en brons 300

INNSBRUCK - Marije van Huigenbosch en Sanne Dekker hebben vandaag tijdens de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck goud gewonnen in de tweemansbob meisjes. Kimberley Bos en Mandy Groot veroverden in dezelfde race het brons.

Het goud van Marije van Huigenbosch en Sanne Dekker is de vierde gouden medaille voor Youth Olympic Team Netherlands. Schaatsster Sanneke de Neeling won goud op de 3000 meter en de massastart. IJshockeyster Julie Zwarthoed won goud op de skills challenge. Verder was er nog zilver voor Sanneke de Neeling op de 1500 meter en brons voor Kimberley Bos/Mandy Groot in de bobslee en voor alpineskister Adriana Jelinkova op de supercombinatie.

Bekijk hier een interview met Marije van Huigenbosch en Sanne Dekker:

Van Huijgenbosch en Dekker hadden in de kwalificaties en trainingen een favorietenrol opgeëist, maar stonden na de eerste run op de tweede plaats. Een klein stuurfoutje net na het middenstuk kostte het duo enkele tienden van seconden, waardoor landgenoten Kimberley Bos en Mandy Groot hun goede run met de eerste plaats beloond zagen: verschil tussen beide oranje bobs 0.09 seconden.

In de tweede run hadden Van Huijgenbosch en Dekker opnieuw de snelste start en wisten ze nu wel hun voorspong tot het eind vast te houden. Bos en Groot klokten nagenoeg dezelfde tussentijden als in de eerste run, maar gingen aan het eind even in de fout, zodat Van Huijgenbosch maar ook de Britsen Mica McNeill en Jazmin Sawyers hen voorbij konden steken.

Bekijk hier een interview met Kimberley Bos en Mandy Groot:>> Lees alles over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012

(22 januari 2012)