Snowboarder Jesse Augustinus achttiende op slopestyle

INNSBRUCK - Jesse Augustinus is op de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck achttiende geworden bij het snowboarden slopestyle.

Slopestyle is een nieuw onderdeel op de Olympische Spelen. De snowboarders leggen een parcours af met obstakels en hindernissen en voeren tijdens deze afdaling tricks uit.

De Olympische wedstrijd in Kuhtai was oorspronkelijk over twee dagen verdeeld, maar omdat er voor vrijdag slecht weer is voorspeld, vonden de kwalificatie en de finale beide op donderdag plaats. De halve finales werden hiertoe geschrapt en het finaleveld uitgebreid naar achttien sporters.

Dit laatste kwam Augustinus goed uit. In zijn eerste kwalificatierun kwam de Limburger ten val, waarna hij alle zeilen bij moest zetten om de eindstrijd alsnog te bereiken. Met coach Milan Verhoop stippelde Augustinus een veiliger oefening uit die hem een goede score opleverde. Voldoende om als achttiende naar de finale te gaan.

In de finale legde de 16-jarige inwoner van Brunssum meer risico in zijn runs, maar de toegenomen wind en het slechte zicht speelden hem parten. Hij kwam daardoor in beide runs ten val en eindigde het toernooi als achttiende.

>> Lees alles over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012

(19 januari 2012)