Peter Lenderink vierde op 3000 meter

Peter Lenderink 300Peter Lenderink (Robèrt Cooijmans)
INNSBRUCK - Peter Lenderink is op de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck vierde geworden op de 3000 meter. Landgenoot Bastijn Boele eindigde als achtste.

Lenderink  was met 4.14,93 net een halve seconde te langzaam voor het brons. Het goud ging op deze afstand naar de Chinees Fan Yang. Bastijn Boele eindigde op de achtste plaats. Zijn tijd was 4.21,02. 

Teleurstelling over het op het nippertje missen van brons voerde niet de boventoon in het Nederlandse kamp. Lenderink en coach Emiel Kluin waren trots op het herstel dat de jonge Ommenaar had getoond na zijn moeizame 1500 meter van maandag. "Ik wilde hier iets recht zetten en dat heb ik gedaan. Ik kán het wel", zei Lenderink na afloop. Kluin vulde aan: "Een topprestatie. Peter moest weer vertrouwen krijgen na maandag. In de training ging het goed en ook de race pakte hij goed aan. De rust bewaren, de juiste techniek pakken. IJzersterk gedaan."

Ook Bastijn Boele kreeg een pluim. "Een prima rit. Bij Bastijn lopen de rondetijden op, maar dat hoort bij hem op dit moment. En vandaag wist hij het verval binnen de perken te houden." Zo zag Boele het ook: "Het ging goed. Ik heb een mooie vlakke rit kunnen rijden".

>> Lees alles over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012

(18 januari 2012)