Brons voor Adriana Jelinkova op supercombinatie

Adriana-Jelinkova300
INNSBRUCK - Adriana Jelinkova heeft tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck de bronzen medaille veroverd op de supercombinatie. De skister eindigde op de Patscherkofel als derde op de super-G en wist deze positie tijdens de slalom te consolideren. Het is de eerste medaille voor het Youth Olympic Team Netherlands in Innsbruck.

Jelinkova leverde op de tweede wedstrijddag een ijzersterke super-G af in de ochtenduren. Zaterdag werd ze in hetzelfde startveld nog dertiende op deze discipline, “Maar ze had zeer goed geanalyseerd waar het beter moest”, verklaarde technisch coördinator Bastiaan Huikeshoven van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) de progressie. “De super g ging echt lekker vandaag”, vond ook de 16-jarige, in Tsjechië geboren en in Oegstgeest opgegroeide Jelinkova. “Ik heb niet nagedacht, ben lekker op mijn gevoel gaan skiën.”

Op de slalom behield de pupil van trainer Sigi Moser haar derde plaats. Last van extra druk omdat ze dicht bij een grote prijs was, had ze niet. “Nee, ik was niet zenuwachtig. Als ik vertrouwen heb, blijf ik meestal rustig.” Het leidde tot een solide slalomrun, die haar naar het brons voerde en een unieke prestatie voor de Nederlandse skisport betekent. “Het laat zien dat we met de NSkiV op koers liggen met ons ‘Plan 2018’ voor het alpineskiën,” analyseerde Huikeshoven.

Jelinkova maakte zich na een succesvolle middag op voor de officiële medailleceremonie op het Medal Plaza, zondagavond in Innsbruck. “Ik begon de dag met het doel om lekker te gaan skiën, dan komt het resultaat vaak vanzelf. Dat is gelukt, ik ben echt blij.”

Bekijk een interview met Adriana Jelinkova:>> Lees meer nieuws over de Jeugd Olympische Spelen op www.nocnsf.nl/jos2012

(15 januari 2012)