Skispringer Oldrik van der Aalst elfde

oldrik300
INNSBRUCK - Skispringer Oldrik van der Aalst is op de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck elfde geworden. De Barnevelder, die bij de openingsceremonie namens Nederland de vlag droeg, kwam bij zijn eerste sprong tot een afstand van 65,5 meter,  in zijn tweede beurt overbrugde hij 68,5 meter.

"We hadden pech met de wind", sipten coach Artl Pauli en Van der Aalst na de eerste sprong van de 70-meterschans in Seefeld. De 16-jarige skispringer had een uur eerder in de de oefenreeks met 73 meter, de derde afstand van het veld, aanmerkelijk verder gesprongen. Kort voor Van der Aalst aan zijn sprong mocht beginnen, had de Rus Samsonov de wedstrijd even laten uitstellen, omdat de wind veranderde. 

De eerste sprong leverde Van der Aalst de veertiende stek op. Zijn tweede sprong was technisch beter en ook verder. Hij eindigde daarmee als tiende in de tweede ronde en als elfde overall. "De tweede was beter, maar de échte kick was er even niet meer na de veertiende plaats", oordeelde zijn Oostenrijkse coach Pauli.

"Geen geluk gehad, maar er ook niet uitgehaald wat erin zat", vatte Van der Aalst zijn Olympische optreden in Innsbruck samen.  

>> Klik hier voor de uitslag van het skispringen

Bekijk een interview met Oldrik van der Aalst:>> Lees meer over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012.