Suzanne Schulting net naast podium op 500 meter

suzanne300
INNSBRUCK - Suzanne Schulting is op de Jeugd Olympische Winterspelen als vierde geëindigd op de 500 meter. De langebaanschaatsster stond na de eerste 500 meter nog derde, maar moest in de tweede omloop haar podiumplaats prijsgeven.

Toch overheerste in het ijsstadion Oympiaworld Innsbruck de tevredenheid bij coach Emiel Kluin en zijn pupil. “Suzanne baalde meteen na afloop wel enorm, maar ze kon de knop snel omzetten. Vooraf hadden we getekend voor deze uitslag.”

Schulting zette op de eerste 500 meter een tijd van 43.95 seconden op de klokken, wat haar achter de Koreaanse Jang (40.88) en de Chinese Shi (41.98) de derde plaats opleverde. “Een redelijk goede race”, vond Kluin, die wel enkele verbeterpuntjes zag.

De 14-jarige uit Tijnje was in de tweede race sneller (43.76), maar dat gold ook voor de concurrentie. “Je staat dan toch anders aan de start, hebt ineens wat verliezen. Dat geeft wat extra druk”, verklaarde Kluin de wat gehaaste manier waarop Schulting haar slagen afwerkte. Ze werd zesde en moest toezien hoe de Noorse Bruun het gaatje van driehonderdste seconde wist te overbruggen. Het goud was voor Jang.

Schulting start maandag op de 1500 meter. “Daar gaan we met een goed gevoel naar toe”, besloot Kluin.

>> Klik hier voor de uitslag van de 500 meter

Bekijk een interview met Suzanne Schulting:
Bekijk een kort verslag van de 500 meter (met kort Suzanne in beeld):>> Lees meer over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012.

(14 januari 2012)