Adriana Jelinkova dertiende op super-G

Adriana Jelinkova
INNSBRUCK - Alpineskister Adriana Jelinkova is tijdens de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck dertiende geworden op de super-G. De in Oostenrijk woonachtige, maar in Nederland opgegroeide Jelinkova zette op de Patscherkofel een tijd neer van 1.07,22. Het goud ging naar de Franse Estelle Alphand, in 1.05,78.

De super-G is de snelste discipline voor de deelneemsters op de Jeugd Olympische Spelen. "Dat kan bij sommigen voor angst zorgen, maar dat is bij Adriana niet het geval", zei Bastiaan Huikeshoven, technisch coördinator alpineskiën bij de Nederlandse Ski Vereniging. "Dat Adriana de ideale lijn niet helemaal te pakken kreeg vandaag heeft meer te maken met onervarenheid. Maar we kunnen redelijk tevreden zijn, ze zit in een veld van ongeveer vijftig meisjes redelijk voorin. Maar er zit meer in voor haar op deze discipline."

Dat vond Jelinkova ook zelf: "Ik ben niet helemaal tevreden daardoor. Niet zozeer over de klassering, meer over de prestatie: ik heb een beetje te veel op safe gespeeld."

Jelinkova komt later nog uit op de supercombinatie, de reuzenslalom en de slalom.

>> Klik hier voor de uitslag van de super-G

>> Lees meer over de Jeugd Olympische Winterspelen op www.nocnsf.nl/jos2012.

(14 januari 2012)