do 12 jan 2012
Oldrik van der Aalst draagt vlag bij opening Innsbruck 2012

oldrik300
ARNHEM - Oldrik van der Aalst draagt de Nederlandse vlag tijdens de opening van de eerste Jeugd Olympische Winterspelen. De 16-jarige skispringer kreeg dit vanavond te horen van Carl Verheijen, chef de mission van Youth Olympic Team Netherlands. Het evenement voor talentvolle sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar gaat vrijdag in Innsbruck van start.

Van der Aalst leidt tijdens de openingsceremonie een team van zeventien Nederlandse sporters het Bergisel Stadion van Innsbruck binnen. "Een hele eer", vindt de in Oostenrijk woonachtige Barnevelder. De keus van chef de mission Verheijen viel op de skispringer "omdat ik als enige van het team al Olympische ervaring heb. Vorig jaar mocht ik namelijk ook de vlag dragen tijdens de opening van het Europees Jeugd Olympische Festival in Liberec", verklaart Van der Aalst zijn uitverkiezing.

Bekijk hier een interview met Oldrik van der Aalst:De Jeugd Olympische Winterspelen duren tot en met zondag 22 januari. Youth Olympic Team Netherlands neemt deel aan het alpineskiën, bobsleeën, langebaanschaatsen, shorttrack, skeleton, skispringen, snowboarden en ijshockey (skills challenge).

De openingsceremonie start vrijdag om 17.30 uur.

>> Lees meer over het evenement op www.nocnsf.nl/jos2012
>> Lees hier meer over alle Nederlandse deelnemers
>> Bekijk hier video's over Innsbruck 2012
JOS 2012 Oldrik van der Aalst draagt vlag bij opening Innsbruck 2012. oldrik332
Deel dit via: