Josse Antonissen

NED_ANTONISSEN_JOSSE_19960317
Naam: Josse Antonissen
geboren: 17-03-1996 in Groningen
woonplaats: Groningen
sport en discipline: Shorttrack (500m, 1000m, 3000 m mixed team relay)
School/opleiding: VO aan het Werkmancollege
Vereniging: ST Groningen
Belangrijke resultaten: Kwalificatie JOS
Website: -
Filmpjes op YouTube: - 
in actie op: 18, 19 en 21 januari

Josse Antonissen begon met langebaanschaatsen en vier jaar geleden kwam daar het shorttrack bij. “Ik ging shorttracken, omdat ik het leuk vond. Schaatsen doe ik nu ook nog, maar in het shorttrack ben ik beter.”

Waarom hij nou zo goed is, vindt hij moeilijk om uit te leggen. “Ik denk dat ik tijdens een race vooral goed ben in het gevecht met mijn tegenstanders. Meestal rijd je een race met zijn vieren en dat is dringen geblazen. Maar blijkbaar kan ik dat wel.”

Tijdens de shorttracktrials in Heerenveen plaatste Josse zich voor de Jeugd Olympische Winterspelen. Al vroeg in de wedstrijd bleek dat niemand aan hem kon tippen. “Tijdens de kwalificaties won ik alle zes de races. Er zijn wel jongens die iets beter zijn of van ongeveer hetzelfde niveau, maar die zijn net te oud voor de Jeugd Olympische Winterspelen. Bij de kwalificaties was ik dus wel de beste.”

De Jeugd Olympische Winterspelen is zijn eerste grote toernooi. Maar wat hij daarvan moet verwachten weet hij niet zo goed. “Ik ben er nog niet geweest, dus ik weet ook niet hoe het er daar gaat uitzien.”

In Innsbruck neemt Josse deel aan de 500 en 1000 meter. Daarnaast doet hij ook nog mee aan de gemixte estafette. Een estafette race met twee meisjes en twee jongens uit verschillende landen. Een doel op al deze afstanden heeft hij niet echt. Of nou ja, misschien toch? “Ik wil geen laatste worden. Het zou natuurlijk leuk zijn als ik een persoonlijk record rijd op de 500 en 1000 meter. Ik hoop dat ik een medaille haal. Het zou wel leuk zijn.”

Later wil Josse het liefst zo goed mogelijk worden. “Met de wereldtop meedoen is erg mooi. En de Olympische Winterspelen natuurlijk!”