Medailles Innsbruck 2012 gepresenteerd

yogmedals300
INNSBRUCK - Skiër Fritz Strobl heeft de medailles voor de eerste Jeugd Olympische Winter Spelen, die van 13 tot en met 22 januari 2012 in Innsbruck worden gehouden, gepresenteerd.
Strobl, Olympisch kampioen op de afdaling van Salt Lake City in 2002, toonde de medailles waar 1.059 sporters in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar in januari een gooi naar zullen doen.

De Jeugd Olympische Winter Spelen is ‘high performance’ evenement voor jonge talentvolle topsporters, georganiseerd onder auspiciën van het Internationaal Olympisch Comité.  Het evenement brengt jeugdige topsporters uit meer dan 70 landen bij elkaar om in 63 medailleonderdelen van vijftien disciplines in zeven takken van sport tegen elkaar te strijden.
medals300
Op het programma van Innsbruck 2012 staan dezelfde sporten als op de Olympische Winterspelen van Sochi 2014: biatlon, bobslee, skeleton, curling, ijshockey, rodelen, kunstrijden, shorttrack, langebaanschaatsen, alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën, noordse combinatie, schansspringen en snowboard. Zoals dit tijdens de zomereditie al het geval was met bijvoorbeeld 3-tegen-3 basketbal zal ook in Innsbruck één van de zwaartepunten bij vernieuwing liggen. Zo wordt bij het langebaanschaatsen de massastart geprobeerd en staan bij het ijshockey individuele onderdelen op het programma.

De Jeugd Olympische Spelen worden iedere twee jaar, in de even jaren, georganiseerd. Het evenement kent een zomer- en een wintereditie en werd voor het eerst georganiseerd in 2010 in Singapore. Nederland was daar aanwezig met een team van 36 sporters en vaardigt onder leiding van chef de mission Carl Verheijen ook een team naar Innsbruck af.

NOC*NSF ziet deelname aan de Jeugd Olympische Spelen vooral als een topsportmoment, maar ook als een gelegenheid voor jonge, talentvolle sporters om waardevolle ervaring op te kunnen doen.