Eerste 500 fakkellopers bekend

INNSBRUCK - De organisatie van de Jeugd Olympische Spelen heeft de eerste 500 van 2012 fakkellopers bekendgemaakt. De lopers dragen de Jeugd Olympische vlam tussen 27 december en 13 januari door Oostenrijk, waar van 13 tot en met 22 januari de eerste wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen plaatsvindt. 

Onder de 500 fakkellopers bevinden zich veel Oostenrijke (oud-)topsporters zoals Europees judokampioene Sabrina Filzmoser, voetballer Mario Haas, zwemster Fabienne Nadarajah en Olympisch skikampioene Michaela Dorfmeister. "Als moeder ligt talentontwikkeling mij natuurlijk na aan het hart, daarom is het een eer om de Jeugd Olympische vlam een stuk te mogen dragen", zegt Dorfmeister.

De lopers zullen ieder de fakkel over 150 meter transporteren, waardoor er opgeteld een afstand van 3573 kilometer wordt afgelegd door 65 plaatsen in Oostenrijk, waarbij alle deelstaathoofsteden en bekende wintersportoorden worden aangedaan. De tocht eindigt op 13 januari in Innsbruck, waar dan tijdens de openingsceremonie het Jeugd Olympisch vuur aangestoken zal worden.

Voor de fakkelloop op 27 december van start zal gaan, vindt er via Facebook een virtuele fakkelloop plaats waarbij de vlam de hele wereld verspreid wordt. Via www.facebook.com/innsbruck2012 kun je hieraan deelnemen.

(30 november 2011)