Yuna Kim ambassadeur JOS Innsbruck 2012

Yuna Kim met mascotte Yoggl(foto: IOC)
INNSBRUCK (IOC) – De Zuid-Koreaanse kunstrijdster Yuna Kim is benoemd tot ambassadrice van de Jeugd Olympische Winterspelen Innsbruck 2012. Dat heeft het IOC bekendgemaakt. De 21-jarige Olympisch kampioene is na de skiërs Lindsey Vonn en Benjamin Raich de derde ambassadeur van Innsbruck 2012.

Als ambassadeur wordt het trio niet alleen ingezet om wereldwijd jonge mensen te motiveren meer te bewegen, maar ze zullen ook de deelnemers aan de Jeugd Olympische Winterspelen ondersteunen. “Ik verheug me er erg op en voel me vereerd dat ik ambassadeur mag zijn voor de eerste Jeugd Olympische Wintserspelen”, verklaarde Kim. “Het is een buitengewoon evenement. Ik ben zelf op zeer jonge leeftijd met de professionele sport begonnen en ik kan me goed in de jonge atleten verplaatsen. Ik hoop dat ik ze met mijn kennis, ervaring en passie voor de sport kan motiveren om het beste uit hun zelf te halen.”

Yuna Kim won in 2010 goud op de Olympische Winterspelen in Vancouver. Ze vestigde in Canada bovendien een wereldrecord punten. De Zuid-Koreaanse was ook ambassadeur van het succesvolle bid voor de Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang. “Dat we zo’n gepassioneerde, getalenteerde en internationaal bekende atlete als mentor hebben voor de sporters in Innsbruck, is fantastisch”, aldus IOC-voorzitter Jacques Rogge. “Ik ben er zeker van dat zij in haar rol als ambassadeur de jonge sporters enthousiast weet te maken.”

De eerste Jeugd Olympische Winterspelen worden van 13 tot en met 22 januari 2012 gehouden in Innsbruck. Ruim duizend talentvolle topsporters uit zeventig landen in de leeftijd van 14 tot en 18 jaar komen in actie. Ook Nederland vaardigt een team af, dat onder leiding staat van chef de mission Carl Verheijen.

Op het programma staan dezelfde sporten als bij de Olympische Winterspelen van Sochi: biatlon, bobslee, skeleton, curling, ijshockey, rodelen, kunstrijden, short track, langebaanschaatsen, alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën, noordse combinatie, schansspringen en snowboard.

Lees er hier meer over.

(12 oktober 2011)