Angela Steenbakkers

Angela Steenbakkers
Naam: Angela Steenbakkers
Geboortedatum: 03-06-1994
Woonplaats: Beringe
School/opleiding: geslaagd voor havo
Vereniging: Eurotech/Bevo
Positie: Linkerhoek
Belangrijke resultaten: Nederlands kampioen (afdeling Limburg)
Website: -
Filmpjes op YouTube: -

Angela Steenbakkers kwam via haar vriendinnen en haar zus op handbal terecht. Nu speelt ze in dames 1 bij Hc Bevo. “Ik heb altijd in hogere teams gespeeld. Bij de C-jeugd merkte ik dat ik wel talent had. Toen werd ik uitgenodigd voor de Limburgse selectie. Op het NK voor afdelingen zijn we toen Nederlands kampioen geworden. Dat was heel gaaf!”

Angela is begonnen als opbouwspeelster, maar sinds een paar jaar wordt ze ingezet als linkerhoekspeelster. “Ik ben wel snel en kan makkelijk passeren, dat heb je als linkerhoek ook wel nodig. Ik merk alleen wel dat ik nog veel meer dingen kan leren, omdat ik daar pas twee jaar sta. Het inlopen en acties maken vanuit de hoek kan nog beter. Zo creëer ik meer ruimte voor mijn teamgenoten en kunnen zij makkelijker scoren.”

Het inzetten van acties moet ze vooral verbeteren op trainingen. Dat moet dus wel goed komen, want volgend jaar gaat ze naar de Handbal Academie. Dan traint ze vier dagen per week, twee keer per dag. “Ik heb er heel veel zin in. Op de Handbal Academie krijg ik meer en specifiekere trainingen. Dat heb ik nodig als ik beter wil worden en de top wil bereiken.”

Dat is wat Angela wil. De top bereiken. “Het liefst zo hoog mogelijk. In het buitenland, met het Nederlands team alle grote toernooien spelen. Dat lijkt me echt heel leuk.” Het Europees Jeugd Olympisch Festival is wat Angela betreft een mooie ervaring voor de toekomst. “Op zo’n toernooi kun je veel dingen leren. Het team gaat zich zo goed mogelijk inzetten om zo goed mogelijk te presteren. Ik hoop dat we ons tussen de eerste vier landen kunnen spelen.”

Ook buiten het veld is Angela bezig met handbal. Zo organiseerde ze samen met een andere handballer voor haar profielwerkstuk een handbalpromotiedag. “Jonge handballers konden spelletjes doen, kregen een clinic en ze konden kijken naar een wedstrijd. Het was echt een geslaagde dag. We haalden ruim 700 euro op en voor ons profielwerkstuk kregen we een negen!”