Naomi Sedney

Naomi Sedney
Naam: Naomi Sedney
Geboortedatum: 17-12-1994
Woonplaats: Zoetermeer
School/opleiding: vwo aan het Alfrink College
Vereniging: ARV Ilion
Discipline: 4 x 100 meter estafette
Belangrijke resultaten: EJOF-limiet met estafetteteam
Website: -
Filmpjes op YouTube: -

Naomi Sedney was 8 jaar toen ze op atletiek ging. “Mijn ouders zeiden: “Dat is echt een sport voor jou.” Ik was nogal druk en wild. Een vriendinnetje zat ook op atletiek. Met haar ben ik toen een paar keer mee geweest en zo ben ik daar eigenlijk blijven hangen.”

Sprint is het sterkste onderdeel van Noami. Als kleine atlete deed ze aan de meerkamp, maar al snel kwam ze erachter dat ze het beste was op de sprintnummers. “Nu doe ik alleen nog maar aan sprinten. Voornamelijk de 100 en 200 meters en tijdens het indoorseizoen loop ik ook de 60 meter.”

Noami weet waar ze, tijdens een race, nog veel winst kan halen. “Bij de start. Mijn reactievermogen is wel goed, maar mijn houding kan veel beter. Het is belangrijk dat je in een rechte lijn weg gaat. Ik start vaak nog in een hoek, waardoor ik langzaam op gang kom. De laatste meters kan ik mijn snelheid wel goed doortrekken, maar soms kom ik dan net te laat. Het is zonde als ik een wedstrijd op mijn start verlies.” Naomi traint wel veel op haar start. “Ik train vijf keer per week en vaak probeer ik om nog een starttraining mee te pakken. Hoe meer ik oefen, hoe beter het gaat.”

De mooiste prestatie van Naomi moet nog komen, al durft ze zelf niet te zeggen waar die plaats gaat vinden. “Ik zie wel wat er straks allemaal op mijn pad komt. De Olympische Spelen zijn heel mooi, maar ik durf niet te zeggen of ik die ga halen. Als ik naar wedstrijden van de internationale top op televisie kijk, dan heb ik qua techniek en qua snelheid nog een lange weg te gaan.”

Toch is het Europees Jeugd Olympisch Festival wel een klein hoogtepuntje. “Ik heb er erg veel zin in. We zijn echt een team, zelfs vriendinnen. Het is altijd erg gezellig.” Daarnaast denkt Naomi dat ze ook nog veel kunnen bereiken. “Het gaat erg goed. We lopen snel, maar ik denk dat het zelfs nog beter kan. Als alles goed gaat, halen we de finales. Misschien zelfs wel meer.”