Robin Neumann

Robin Neumann
Naam: Robin Neumann
Geboortedatum: 12-12-1997
Woonplaats: München (verhuist naar Amsterdam)
School/opleiding: vwo aan het Isar Sport Gymnasium Munich
Vereniging: De Dolfijn
Discipline: 100 en 200 rugslag
Belangrijke resultaten: Duits kampioene op de 200 meter rugslag
Website: -
Filmpjes op YouTube: Ja. Zoekterm: Robin Neumann

Robin Neumann is een bijzondere zwemster in de selectie van het Nederlandse zwemteam. De Duitse komt uit Duitsland, maar verhuist binnenkort naar Amsterdam. Haar vader komt uit Oostenrijk en haar moeder heeft de Nederlandse nationaliteit. Daardoor mag ze op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) voor Nederland uitkomen. “Voor mij golden de Duitse kampioenschappen als kwalificatiemoment. Daar zwom ik de limiet voor de 100 en 200 meter rugslag en de 200 meter vrije slag.”

Op het EJOF zwemt Robin geen 200 meter vrije slag, omdat dat nummer vlak na de finale van de 100 meter rugslag zit. “Amy de Langen zwemt nu de 200 meter vrije slag. Onze tijden lagen erg dichtbij elkaar en in haar wedstrijdschema past het wel. Ik zwem liever de 100 meter rugslag, want mijn kansen zijn daar groter. Een meisje uit Duitsland zwemt ongeveer even hard, dus ik vind het ook heel leuk om tegen haar te zwemmen.”

Robin traint nu acht keer in de week. Drie ochtendtrainingen en vijf avondtrainingen. Ze zit op een speciale school waar sport erg gestimuleerd wordt. Na ochtendtrainingen mag ze later op school komen en voor avondtrainingen mag ze eerder naar huis. “Op het begin moest ik wel een beetje wennen, maar nu is het alleen maar leuk.”

Ze heeft ontzettend veel over voor het zwemmen. In voorbereiding op het EJOF gaat ze namelijk elk weekend van op en neer van München naar Amsterdam om te trainen met de EJOF-ploeg. “Ik ben soms ook wel moe. Het weekend na de Duitse kampioenschappen had ik gelijk de Nederlandse kampioenschappen. Dat zijn twee zware wedstrijden achter elkaar. Ik vind het wel leuk om al een paar keer in Nederland te zwemmen. Zo leer ik alvast zwemmers kennen en ben ik straks als ik in Amsterdam woon niet helemaal nieuw.”

Het EJOF wil Robin vooral ervaring op doen voor later. “Mijn grote droom is om op de Olympische Spelen in actie te komen. Dat is nog ver weg, maar ik train er hard voor. Op het EJOF hoop ik goed te zwemmen. En stiekem hoop ik ook op een medaille


Robin in actie op de 200 meter rugslag