Laura de Witte

Laura de Witte
Naam: Laura de Witte
Geboortedatum: 07-08-1995
Woonplaats: Heiloo
School/opleiding: ?
Vereniging: AV Trias
Discipline: 200 meter, 4 x 100 meter estafette 
Belangrijke resultaten: EJOF-limiet
Website: -
Filmpjes op YouTube: Ja. Zoekterm: Laura de Witte

Toen Laura de Witte 8 jaar was, ging ze samen met haar moeder op zoek naar een sport. Ze kwamen uit bij atletiek en nu zeven jaar later vindt ze het nog steeds even leuk. “Op het begin deed ik alle onderdelen, maar ik merkte dat ik sprinten echt het leukst vond. Ik was er ook erg goed in. Twee jaar geleden ben ik me echt gaan specialiseren in het sprinten. Vier keer in de week ligt de focus alleen maar op het sprinten.”

Dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Op de 200 meter is Laura een klasse apart. Vandaar dat ze op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), naast de 4x100 meter estafette, uitkomt op de 200 meter. “Als ik loop zoals ik zou moeten lopen, dan ben ik wel de snelste in mijn leeftijdscategorie in Nederland. Mijn persoonlijke record staat nu op 24.78, dus het is aan mij om die tijdens het EJOF te verbeteren.”

Aan dat EJOF heeft Laura twee jaar geleden al een beetje mogen ruiken. Toen mocht haar oudere zus, Lisanne de Witte, naar het EJOF in Tampere. “Ik ging toen mee als toeschouwer. Ik weet dus wel een beetje hoe het is, maar natuurlijk niet precies. Als sporter is het altijd anders om te ervaren.”

De zus van Laura is niet de enige van de familie die aan atletiek doet. Ook haar kleinere zusje staat met veel plezier op de baan. “Mijn zusje is nog wat kleiner, dus ik kan nog niet zeggen of zij ook talent heeft. Maar het zou best kunnen. Mijn grote zus is beter in de 400 meter.” Lachend zegt ze: “We hebben thuis gelukkig geen last van een hevige concurrentiestrijd.”

Uiteindelijk wil Laura zo ver mogelijk komen met atletiek. “EK’s, WK’s, ja dat lijkt me gaaf. Het is een lange en moeilijke weg die voor maar weinig mensen is weggelegd, maar ik ben wel bereid er alles aan te doen om de top te bereiken. Nu eerst het EJOF. Een finaleplaats met het estafetteteam moet haalbaar zijn als we doen wat we moeten doen. Ik hoop dat ik op de 200 meter ook de finale haal. We gaan het zien.”Laura de Witte loopt een 200 meter