Verkiezing Sportiefste School van Nederland

De verkiezing van de Sportiefste School van Nederland is een jaarlijks evenement waarbij de school die het meest actief is op gebied van de lichamelijke opvoeding, bewegen en sport zich de Sportiefste School van Nederland mag noemen. De verkiezing vindt jaarlijks om en om plaats; het ene jaar binnen het voortgezet onderwijs, het andere jaar binnen het primair onderwijs. Deze verkiezingen worden georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) in samenwerking met NOC*NSF.

De verkiezing van de Sportiefste School van Nederland is een wedstrijd waar alle scholen aan kunnen deelnemen. Scholen worden gevraagd om hun concreet uitgevoerde plannen met betrekking tot bewegen en sport in te dienen. De belangrijkste doelstelling is het geven van een kwaliteitsimpuls aan het programma voor bewegen en sport in het onderwijs.

Iedere school kan zich voor de verkiezing aanmelden. Een commissie bepaalt welke scholen genomineerd zijn. Deze scholen worden uitgenodigd voor de finaledag, waarbij de schoolleiding, de vakleerkracht en een leerling door een deskundige jury worden geïnterviewd. De leerlingen van de scholen volgen die dag een aantrekkelijk sportprogramma. Ook wordt de scholen gevraagd een originele sportieve podiumpresentatie te verzorgen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de verkiezing Sportiefste School van Nederland op www.kvlo.nl.

Studenten van de Media Academie Amsterdam hebben een filmpje gemaakt van de acht genomineerde scholen.Lees ook:
>> Caleidoscoop voorbeeld voor andere scholen