18 oktober 2011
André Cats: aftellen begonnen
Onlangs kwamen alle kandidaat-Paralympiërs bijeen voor een kick-off bijeenkomst op Papendal. Met deze bijeenkomst is de volgende fase van de voorbereiding op de Paralympische Spelen ingegaan. Steeds meer komt de focus te liggen op de dagen die we volgend jaar als Paralympic Team Netherlands gaan doorbrengen in Londen.
Lees meer
Damesdubbel walraven homan
Terugblik Internationaal Paralympisch Jeugdkamp
In Amsterdam vond van 24 september tot en met 1 oktober het derde International Paralympic Youth Camp plaats. Uit acht verschillende landen kwamen jongeren tussen de 14 en 18 jaar met een fysieke of visuele handicap bijeen om te sporten.
Lees meer
PYC
Scouting via Talentdagen zeer succesvol
De zoektocht naar talent voor Londen is afgerond. Van de 128 sporters die in 2009 en 2010 hebben meegedaan aan één van de Paralympische Talentdagen, zijn er op dit moment nog zes in de race voor de Paralympische Spelen London 2012. Daarmee is het programma om talenten met een fysieke of visuele handicap te scouten zeer succesvol.
Lees meer
Talent_150x100
Genomineerden en gekwalificeerden
Kijk hier welke sporters al een nominatie en kwalificatie voor London 2012 op zak hebben. Naast deze lijst is er nog een aantal sporters die voldaan hebben aan de nominatie eis, maar waar de aanvraag nog niet officieel is gemaakt. U krijgt in elke volgende nieuwsbrief een update.
Lees verder
stefan rusch
Be prepared! Paralympiërs op weg naar London 2012
‘Be prepared!’ Dat was de centrale boodschap die kandidaat-sporters en -begeleiders voor de Paralympische Spelen van London 2012 meekregen tijdens een gezamenlijke bijeenkomst op Nationaal Sport Centrum Papendal. Een dag vol informatie en inspiratie om de weg naar London 2012 met zoveel mogelijk kans op succes af te leggen.
Lees meer
Cats
NOS verdubbelt zendtijd Paralympische Spelen
De NOS gaat voor de Paralympische Spelen van London 2012 de zendtijd ten opzichte van de Spelen in Beijing verdubbelen. Die ambitie sprak Peter Kloosterhuis, hoofd Projecten bij de NOS, onlangs uit bij een bijeenkomst voor sporters die zich hopen te kwalificeren voor de Spelen.
Lees meer
Olympic Stadium
Evenementen 2011
19 t/m 30 oktober: EK Tafeltennis – Split, Kroatië
2 t/m 6 november: Master Rolstoeltennis (dubbel) – Amsterdam, Nederland
9 t/m 13 november: Master Rolstoeltennis (enkel) – Mechelen, België
1 t/m 4 december: Zwemmen Open NK – Eindhoven, Nederland
17 t/m 20 november: EK Judo – Crawly, Engeland
Kelly van Zon
Nieuwsbrieven sportbonden

Een groot aantal sportbonden heeft een eigen nieuwsbrief over gehandicaptensport. U kunt zich via onderstaande e-mailadressen inschrijven om op de hoogte te blijven van sportspecifieke ontwikkelingen.

Lees meer
rolstoelbasketbal
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_009
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_010
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_011
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_012
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_013
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_014
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_015
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_016
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_017
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_018
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_019
EXPLODED_ERASE_DETONATOR_020