Gerard Dielessen_88x62 Lees het nieuwste weblog van algemeen directeur Gerard Dielessen: Sport Inspireert.

di 11 jan 2011
Sport Inspireert

(Foto: Frank Uijlenboek)
Mooi interview van @gerarddielessen in vk. Boodschap 'ambitie en groot durven denken' is overigens gelijk aan die van Fontys...Denk groter!

Zo reageerde Marcel Wintels, voorzitter van het College van Bestuur van Fontys Hogescholen en tevens voorzitter van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), afgelopen zaterdag op de publicatie van het interview dat ik had met Mark van Driel van de Volkskrant.

Prima reactie.

Denk groter, inderdaad. Laten we in Nederland oppassen dat we niet te ambitieloos worden. Of te grijs, te saai, te weinig innoverend, te weinig uitdagend en te weinig vooruitstrevend. Dat we kansen laten liggen. Dat we (sport)talenten niet tot ontplooiing laten komen en daardoor in 2016 niet in de top tien van de wereld staan of te maken hebben met een af- in plaats van toename van de sportdeelname in ons land.

Denk groter dus. Dat moet onze samenleving gemakkelijk aankunnen, lijkt mij. Nogmaals, ik zei het al tegen de verslaggever van de Volkskrant: de (georganiseerde) sport kan echt niet alle problemen van de hele wereld oplossen. Dat is wellicht iets té ambitieus. Maar door sport breed in te zetten als middel kunnen we onze samenleving structureel echt ‘een beetje beter maken’. Daar ben ik van overtuigd.

En ik ben niet de enige. Zeker niet als ik naar alle andere reacties kijk die ik naar aanleiding van het Volkskrantinterview aantrof op Twitter, in mijn mailbox, of op mijn mobiele telefoon. Te veel om hier allemaal op te noemen. Toch wil ik er wel een paar uit halen, die illustratief zijn voor de gezonde ambitie die er wel degelijk blijkt te zijn.

Die van Annemarieke Gottmer bijvoorbeeld, op Twitter. Annemarieke is sportmarketeer bij de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). Zij reageerde als volgt:

Eindelijk interview in VK gelezen. Veel kansen, mooie uitdagingen. Ook wij #KNZB willen graag de WK in Nederland!!

Ik vervolgens: @AnneMarieke05 reken ik op natuurlijk! #knzb #sport inspireert #letsmove! thanks!!

Annemarieke weer: Tuurlijk! With great people we will make great things happen! Can't wait!

Kijk, dit zijn heerlijke twitterdiscussies natuurlijk, opvattingen waar de ambitie en inspiratie van ‘af spat’. Want samen kunnen we veel. Helemaal mee eens. En geheel in lijn met mijn mantra: #Sportinspireert.

Ook Heleen Crielaard, hoofd Sponsoring van de Rabobank, mengde zich in de discussie op Twitter. En terecht.

Zij: mooi stuk in VK! veel te doen de komende jaren ook... mooie uitdaging… En vervolgens ook: …en over de grotere mogelijkheden van internetplatform tov tv, onbegrensde mogelijkheden, maar NL heeft het comm vd Media..

Heleen heeft gelijk. Niet alle ambities zullen we even gemakkelijk kunnen waarmaken. We leven immers in een ingewikkelde, vaak ‘verpolitiekte’ maatschappij, die steeds verder fragmenteert en individualiseert. Maar die wel snakt naar meer sociale samenhang, waar de sport een belangrijke rol in kan spelen. Uitdagingen genoeg dus. Want, Sport Inspireert.

NOC*NSF is er in ieder geval klaar voor om de 74 sportbonden met hun ruim 27.000 sportverenigingen - waarbij ruim vijf miljoen sporters bij zijn aangesloten - van dienst te zijn om de ‘samenleving een beetje beter te maken’.

Sport inzetten als middel dus. Laten we ons meer bewust zijn van dit machtige ‘wapen’.

Tot slot nog een enthousiast makende reactie op Twitter van @HVHellas:
mooi artikel, daar krijg je energie van op zaterdagochtend !

Ik zeg helemaal begrepen, want dat is nu precies mijn bedoeling.

Want:

Sport Inspireert, Verbindt Mensen en Verandert de Wereld.

Gerard Dielessen
Algemeen directeur NOC*NSF

Lees hier de eerdere weblogs van Gerard Dielessen.
Weblog Lees het nieuwe weblog van algemeen directeur Gerard Dielessen: Sport Inspireert. Hockeysters met vlag 332x269
Deel dit via: