jos201088 Chef de misson Ad Roskam tevreden met resultaten.

do 26 aug 2010
Succesvolle JOS Singapore afgesloten

Sluiting JOS2_332x269
SINGAPORE - Het Nederlands Jeugd Olympisch Team heeft op de eerste editie van de Jeugd Olympische Spelen in Singapore de voorafgestelde doelen ruim behaald. Dit vertelt chef de mission Ad Roskam bij de spetterende sluitingsceremonie, waar de Olympische vlam gedoofd werd. Op het grootste drijvende podium ter wereld, The Float@Marina Bay, hebben onder toeziend oog van 27.000 toeschouwers de 3600 deelnemende sporttalenten afscheid genomen van de Jeugd Olympische Spelen Singapore 2010.

Goede prestaties
"Ten eerste de sportieve prestaties," begint Roskam. "De helft van alle optredens heeft een finale of een top 8-positie opgeleverd. Daarbij natuurlijk vier prachtige medailles: De bronzen medaille van de wielerploeg, zilveren medailles van handboogschutter Rick van den Oever en zeilster Daphne van der Vaart en de gouden plak voor de hockeysters."

Ervaring
"Daarnaast hebben deze sporters door de Jeugd Olympische Spelen een grote stap in hun loopbaan gezet. Ze hebben ervaring opgedaan met het neerzetten van prestaties op een groot evenement, aan de andere kant van de wereld in een extreem klimaat, met een groot tijdsverschil, ’ zo schetst de chef de mission. "Drie weken verbleven ze in een atletendorp waarbij ze verder dan normaal moesten reizen naar hun trainings- en wedstrijdaccommodaties. Kortom: Ze hebben ervaring opgedaan in een zelfde setting als waarin de ‘grote’ Olympische Spelen plaatsvinden."

Deelname
Over de Nederlandse deelname vertelt Ad Roskam: "De kwalificatie-eisen waren dusdanig stevig dat het Nederlands team enkel uit sporters bestaat die door hun sportbond intensief zijn voorbereid. Zij hebben zich gekwalificeerd en konden hier in Singapore goed meekomen.

Voor de toekomst is het van belang om meer van deze jonge talenten op te sporen en op te leiden. Nu bestaat het Nederlands team uit 36 sporters. De volgende keer moet dat gegroeid zijn naar 50 deelnemers, en uiteindelijk willen we naar het aantal van 70 Nederlandse talenten. Dat is het maximum dat elk land mag inschrijven."

De eerste wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen zal plaatsvinden in Innsbruck, Oostenrijk, in 2012. De volgende zomereditie wordt georganiseerd in het Chinese Nanjing, in 2014.

Voor meer informatie, blogs, foto’s en filmpjes over de Jeugd Olympische Spelen en het Nederlands Jeugd Olympisch Team:

>> www.nocnsf.nl/jeugdOS2010
>> http://jeugdos2010.hyves.nl
Singapore 2010 Chef de misson Ad Roskam tevreden met resultaten. Sluiting JOS2_332x269
Deel dit via: