ABN AMRO gelooft in sporters

Wij geloven in sporters,’ aldus Rolf Franke, die namens ABN AMRO aanwezig was bij Goud op de werkvloer. ‘Ze hebben veelal eigenschappen die voor een bedrijf goed uitpakken, zoals een positieve instelling en resultaatgerichtheid. Het lukt ons aardig om die mensen ook in dienst te nemen.’

Het bewijs zat naast hem in de persoon van Indra Angad-Gaur. De floretschermster is als marketingmanager in dienst bij de bank. Na de Spelen van Beijing leek zij te gaan stoppen, maar inmiddels omschrijft ze zichzelf als ‘stoppende’. ‘Ik werk fulltime, maar ik train nog wel en wil graag doorgaan tot het WK van 2010. Dat toernooi wordt in Parijs gespeeld en ik ben lid van een Franse club.’

‘Indy’ deed ervaring op als topsporter met een vaste baan toen ze in 2001 deel ging uitmaken van de Defensie Topsport Selectie. Via de speeddate kwam ze na de Spelen van Beijing bij ABN AMRO terecht. ‘Ik voelde meteen dat de bedrijfsmentaliteit bij mij paste. Het feit dat ik hier nu zit, laat dat zien,’ zegt ze.

ABN AMRO wil de komende jaren het aantal topsporters uitbreiden tot tien. ‘Het is dan wel belangrijk dat we kandidaten krijgen die bij ons passen. Je moet niet willekeurig op zoek zijn naar werk. Je moet het echt willen,’ aldus Franke.

Minder goed nieuws kwam er tijdens de bijeenkomst van Defensie. Het ministerie moet vanwege de bezuinigingen de Topsport Selectie inkrimpen. De aanvankelijk ge-wenste groei naar 25 is omgezet in een krimp van vijftien naar zeven tot acht topsporters. Men kiest nu nadrukkelijk voor judo en atletiek en nog één schutter.