Welkom Thuis op de Grote Markt in Haarlem

Na afloop van de komende Olympische Winter Spelen in Vancouver (12-28 februari 2010) wordt het voltallige Nederlands Olympisch Team feestelijk onthaald op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. De sporters worden daar op 2 maart in de loop van de middag verwacht. Het toeval wil dat precies 22 jaar geleden Yvonne van Gennip op ditzelfde plein werd gehuldigd als ‘Koningin van Calgary’.

NOC*NSF is ervan overtuigd dat de terugkeer van het Nederlands Olympisch Team uit Vancouver in Haarlem een geweldig feest zal opleveren. De stad heeft zich op (top)-sportgebied de laatste jaren sterk geprofileerd en heeft aangekondigd dit evenement voor de Nederlandse sporters graag te willen organiseren.

Met de beslissing om de terugkeer van het Nederlands Olympisch Team aan Haarlem te gunnen zet NOC*NSF de lijn door om de Nederlandse bevolking de kans te geven de Oranjetopsporters een warm welkom te bezorgen. Na de Winter Spelen van Turijn in 2006 was Zwolle uitgelopen om het Nederlands Olym-pisch Team binnen te halen. Na de Zomer Spelen van Beijing vond een grote publiekshuldiging plaats in het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Het besluit waar het Nederlands Olympisch Team Londen 2012 zal worden ontvangen, wordt waarschijnlijk in 2011 genomen.