innsbruck2012_88x62 Lees hier alles over de eerste Jeugd Olympische Winterspelen. 98

Innsbruck 2012

Skischansspringen Innsbruck 275
De eerste wintereditie van de Jeugd Olympische Spelen (JOS) wordt gehouden van 13 tot en met 22 januari 2012 in het Oostenrijkse Innsbruck. Jonge, talentvolle sporters in de leeftijd tussen 14 en 18 jaar kunnen aan dit evenement deelnemen.

De Winter Jeugd Olympische Spelen volgen op de succesvolle zomereditie van Singapore 2010, waar een Nederlands team aan heeft deelgenomen. Het is een ‘high performance’ evenement voor jonge talentvolle topsporters tussen 14 en 18 jaar, georganiseerd onder auspiciën van het Internationaal Olympisch Comité.

Het evenement brengt 1058 jeugdige topsporters uit meer dan 70 landen bij elkaar om in 63 medailleonderdelen van vijftien disciplines in zeven takken van sport tegen elkaar te strijden.

Op het programma van Innsbruck 2012 staan dezelfde sporten als op de Olympische Winterspelen van Sochi 2014: biatlon, bobslee, skeleton, curling, ijshockey, rodelen, kunstrijden, short track, langebaanschaatsen, alpineskiën, langlaufen, freestyle skiën, noordse combinatie, schansspringen en snowboard.

De Jeugd Olympische Spelen worden iedere twee jaar, in de even jaren, georganiseerd. Het evenement kent een zomer- en een wintereditie en werd voor het eerst georganiseerd in 2010 in Singapore. Nederland was daar aanwezig met een team van 36 sporters.

NOC*NSF ziet deelname aan de Jeugd Olympische Spelen vooral als een topsportmoment, maar ook als een gelegenheid voor jonge, talentvolle sporters om waardevolle ervaring op te kunnen doen.

Bekijk hieronder een promotiefilm van de Jeugd Olympische Winterspelen in Innsbruck:De Jeugd Olympische Spelen zijn een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité.

>> Lees hier meer over de Jeugd Olympische Spelen
>> Meer info over Innsbruck 2012 vind je op www.innsbruck2012.com