vr 15 nov 2019
NOC*NSF toegetreden tot Tafisa

Tafisa 300x200

TOKIO - NOC*NSF is vrijdag lid geworden van Tafisa, de mondiale koepelorganisatie van nationale sportfederaties. Tijdens de general assembly van Tafisa in Tokio werd NOC*NSF met unanieme stemmen toegelaten.

Tafisa (The Association For International Sport for All) is de mondiale koepelorganisatie van nationale sportfederaties en heeft als doel om mensen te inspireren en te stimuleren te sporten. Meer dan 300 organisaties uit meer dan 170 landen zijn bij de koepelorganisatie aangesloten.

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter van NOC*NSF: "Op olympisch gebied is NOC*NSF al jaren lid van ANOC, de koepelorganisatie van alle nationale olympische comités. Het is erg goed dat wij nu ook op het gebied van sportdeelname internationaal vertegenwoordigd zijn en lid zijn geworden van de internationale vereniging van nationale sportkoepels. Op die manier kunnen we met andere landen en organisaties kennis uitwisselen en daarmee optimale sportomstandigheden in Nederland creëren. Zo komen we weer een stap dichter bij sport voor iedereen."

Internationaal

NOC*NSF toegetreden tot Tafisa

Tafisa 332x269
Deel dit via: