do 17 okt 2019
Beach Games: goed georganiseerd

DOHA - Met de zilveren medaille van de 3x3 basketbalsters kwam er woensdag een eind aan de ANOC World Beach Games in Qatar voor TeamNL.

“Het was een mooi en goed georganiseerd evenement,” vertelt chef de mission Yvonne van der Geer. “Zeker gezien de korte tijd die de organisatie heeft gehad om dit voor elkaar te krijgen. De strandsfeer was ook herkenbaar, zeker op Katara Beach kwamen de Beach Games echt goed tot hun recht.”

Op dat strand kwam TeamNL in actie bij het 3x3 basketball, kitefoil racen en de aquatlon, maar daar was ook het openwaterzwemmen, het kata, beach wrestling, beach tennis en het beach soccer. “Het was mooie topsport,” gaat Van der Geer verder. “Over het algemeen was het niveau van de deelnemersvelden hoog, vergelijkbaar met wereldkampioenschappen. En TeamNL heeft naar verwachting gepresteerd. Met een gouden medaille van wakeboardster Sanne Meijer en de zilveren plak van de basketbalsters hebben we goed gescoord. Een elfde plaats in het medailleklassement van de 97 landen, dat is een mooi resultaat.”

Deel dit via: