do 17 okt 2019
TeamNL Talentdag op 24 november: op zoek naar Olympisch Talent!

Poster (Olympisch Talent, heb jij het in je400

‘Ik wist niet dat ik het in me had.’ Met deze slogan zijn NOC*NSF en sportbonden op zoek naar talent. Op 24 november wordt de TeamNL Talentdag voor olympische sporten georganiseerd.

“De talentdagen zijn een aanvulling op de opleidingsprogramma’s van de sportbonden”, vertelt Kayan Bool van NOC*NSF. Aan de Talentdag voor olympische sporten doen de Roeibond, Volleybalbond, Atletiekunie, Wielerunie, Basketballbond en Triathlonbond mee. “Dit zijn allemaal laat-specialisatie sporten”, legt Bool uit. “Sporters die tussen hun dertiende en achttiende beginnen met bijvoorbeeld roeien, hebben nog steeds kans om de wereldtop te halen.” Daarom zijn NOC*NSF en sportbonden op zoek naar jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud. “Jongeren die juist nog niet actief zijn in een van de genoemde sporten. En die daarom dus buiten het gezichtsveld van de sportbond vallen”, zegt Bool.

Op de TeamNL Talentdag, op Papendal en in Almere, testen experts van de bonden de sporters op verschillende kenmerken en vaardigheden. Ze hopen potentie tegen te komen voor de toekomst. De meest kansrijke sporters krijgen de mogelijkheid om na een vervolgdag bij de sportbond, direct in een bondsprogramma te komen. Als er een langere weg nodig is, wordt geadviseerd over  een goede trainingssituatie.

In de afgelopen jaren zijn er zo’n 1500 jongeren op de TeamNL Talentdag langs geweest om hun kunnen en hun ambitie te laten zien.. Een van hen is Thomas Cremers, die als voetballer met een groot loopvermogen benieuwd was naar andere opties. Nu zit hij in de triathlontop van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Ken jij ook een tiener die erg lang is, extreem snel of een opvallend groot uithoudingsvermogen heeft? Zie je de ambitie bij die jongen of meid? Wijs hem of haar op deze alternatieve route richting de topsport. Vind meer informatie via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl.

Talentdag

TeamNL Talentdag op 24 november: op zoek naar Olympisch Talent!

Poster (Olympisch Talent, heb jij het in je332
Deel dit via: