vr 11 okt 2019
Beach Games: TeamNL klaar voor de start

300x200 wakeboard Sanne Meijer DSC_0157Sanne Meijer

DOHA - TeamNL is er klaar voor: de eerste editie van de ANOC World Beach Games staat op punt van beginnen. Negen Nederlandse sporters komen volgende week in actie bij dit internationaal topsporttoernooi op en bij het strand van Doha, in Qatar. 1237 topsporters uit 97 landen gaan in 14 disciplines de strijd aan om 350 medailles.

Yvonne van der Geer, chef de mission namens NOC*NSF, vertelt over het evenement: “De Beach Games biedt sporters een ideale mogelijkheid om ervaring op te doen met een multisportevenement. Sporters delen ervaringen met elkaar, kijken verder dan hun eigen sporttak. Dit kan echt een meerwaarde zijn in hun topsportloopbaan. Het is een wereldwijd toernooi. Om mee te mogen doen moesten landen zich kwalificeren met prestaties op een mondiaal podium. TeamNL is hier met een mooi team van negen vrouwen, ik ben erg benieuwd hoe ze zich verhouden tot de deelnemers uit andere landen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het een mooie week gaat worden!”

De ANOC World Beach Games 2019 vinden plaats van 12 tot en met 16 oktober in Doha, Qatar. TeamNL komt in actie bij het 3x3 basketbal, boulderen, aquathlon, kitefoil racen en wakeboarden. NOC*NSF verzorgt de organisatie van de uitzending van TeamNL. Voor meer informatie over het evenement en over de TeamNL-sporters die in actie komen: zie www.nocnsf.nl/qatar2019.

Qatar 2019

Beach Games: TeamNL klaar voor de start

Mariska Wildenberg 332x269
Deel dit via: