Sporttop begeleidt ook teamsporters

Stichting Sporttop, die wil bijdragen aan de ontwikkeling van Nederlands sporttalent, gaat naast individueel talent nu ook teamspelers begeleiden richting de Olympische en Paralympische Spelen. Met tien nieuwe talenten en vijf nieuwe mentoren ligt het aantal koppels van Sporttop nu op 29.

Sporttop staat bekend om haar persoonlijke aanpak, waarbij ervaren sporters als mentor worden gekoppeld aan jong talent. Door middel van individuele coaching krijgen de sporters handvatten aangereikt voor de inrichting van hun sportleven.
Waterpoloster Kiki Geserick is de eerste teamsporter bij Sporttop. Zij wordt begeleid door een nieuwe mentor: voormalig toproeister Kirsten van der Kolk, die in Beijing met Marit van Eupen Olympisch goud won in de lichte dubbeltwee.

Jochem Uytdehaage, initiatiefnemer van Sporttop: 'Ruim vijf jaar geleden zijn we klein gestart met Sporttop, maar we blijven groeien om te voldoen aan de grote vraag naar talentbegeleiding. Onderdeel daarvan is dat nu ook teamsporters begeleid gaan worden door mentoren van Sporttop. De keuze voor waterpolo is mede ingegeven door het succes van het vrouwenwaterpoloteam in Beijing. Andere teamsporten zullen zeker volgen.'