vr 16 aug 2019
Marijke Fleuren krijgt derde periode als voorzitter Europese Hockeybond

marijke-fleuren-met-teun-de-nooijer-ANP

Het congres van de Europese Hockey Federatie (EHF) heeft vrijdag Marijke Fleuren voor de derde keer gekozen als voorzitter.

Fleuren: “Ik ben erg blij dat de Europese hockeygemeenschap mij deze derde periode gunt. Wij vieren op dit congres ook dat we als Europese Hockeyfederatie nu 50 jaar bestaan. Deze herverkiezing geeft mij de gelegenheid om een stevige bijdrage te leveren aan het begin van nog eens 50 prachtige jaren. Voor mij staat het plezier dat deze sport miljoenen mensen over de hele wereld geeft voorop. Dat plezier gun ik iedereen met welke achtergrond dan ook van harte en daar zal ik me ook de komende periode weer hard voor maken.”

Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF is enthousiast over de herverkiezing van Marijke Fleuren tot voorzitter van de EHF: "Ik feliciteer Marijke Fleuren van harte met de verkiezing tot voorzitter van de Europese hockeybond. Ik zie dit als een erkenning van het goede werk dat zij daar de afgelopen twee periodes dat ze al voorzitter was heeft gedaan. Het is goed voor Nederland dat we Nederlandse sportbestuurders op dergelijke posities hebben zitten. Dit is bovendien erg goed voor de positie van vrouwen binnen sportbesturen. Mooi dat deze Europese sportorganisatie doet wat het predikt: een gelijke positie creëren voor mannen en vrouwen in het leiderschap in de sport."

Op het EHF-congres stond de lancering van het Equally Amazing Charter hoog op de agenda. Dit actieprogramma streeft er naar om de positie van mannen en vrouwen niet alleen in de sportdeelname gelijk te stellen, maar ook in de begeleiding en het leiderschap binnen de Hockeysport. #EuquallyAmazing wordt nadrukkelijk ondersteund door het IOC en de EU. Bekijk deze video voor meer info.

Deel dit via: