za 27 jul 2019
Zilver voor de handbalsters op EYOF

190727 handbal zilver 300x200

BAKU - De handbalmeiden van Talent TeamN hebben vandaag net naast de titel gegrepen. In de finale tegen Frankrijk werd het 21-23 en restte zilver voor de nationale jeugdploeg Oranje U17.

In de eerste helft stond Nederland steeds een paar punten voor. Na de rust zette Frankrijk extra aan. Tot 14-14 ging het gelijk op, daarna liep Frankrijk uit. Vlak voor tijd kwam het team van coach Ricardo Clarijs nog terug tot 20-22, maar het was te laat om het tij nog te kunnen keren. Een prachtige tweede plaats met de zilveren medaille is het resultaat.

Judo
De judoka’s kwamen vandaag in actie in het mixed team event. Als landenteam streden ze in verschillende gewichtscategorieën op de tatami. Eerste tegenstander was Polen. Die strijd werd met 4-1 beslecht in het voordeel van Talent TeamNL. De kwartfinale tegen Georgië ging gelijk op tot 3-3, waarna de beslissende partij in de categorie -60kg verloren werd op ippon.

In de herkansing namen de Nederlandse judoka’s het op tegen gastland Azerbeidzjan. Joanne van Lieshout won de eerste partij. Ian van Herk ging op ippon onderuit. Yael van Heems won in de categorie +63kg de derde wedstrijd, waarna Axel Heeren de pot in de categorie +81kg verloor. Ook Indy Godschalk slaagde er niet in om haar partij te winnen. Tot slot verloor Laurens Wilms zijn partij waarmee de eindstand 4-2 werd. 

Deel dit via: