do 25 jul 2019
Talent TeamNL pakt vijf medailles op vierde dag EYOF

Judo EYOF 230x200

Talent Team NL was in de judohal vandaag enorm succesvol; in Baku werden vier medailles veroverd door de judoka’s, waarvan twee keer goud. Elin Henninger (tot 52 kg) en Joanne van Lieshout (tot 63kg) werden kampioen. Henninger won de finale in de golden score van de Spaanse Toro Soler, nadat ze haar eerdere tegenstanders relatief makkelijk had verslagen. De Brabantse Joanne van Lieshout was zo sterk dat ze al haar partijen vroegtijdig won. Ook in de finale moest haar Kroatische tegenstander Kriso binnen een minuut afkloppen.

Twee bronzen plakken waren er voor Alexe Wagemaker (tot 57kg) en voor Jelle van Teijlingen (tot 73kg). Wagemaker had een sterke start van haar toernooi, maar stuitte in de halve finale op de Turkse Yildiz, die ippon scoorde. Tegen de Roemeense Ivanescu won Wagemaker daarna zelf op ippon, waardoor de bronzen plak voor haar was. Van Teijlingen won zijn eerste ronde in de golden score, maar moest in de tweede ronde zijn meerdere erkennen in de turk Simsek. Die behaalde de halve finale, waardoor Van Teijlingen doorschoof naar de herkansingen. Door het verslaan van een Georgiër en een Tsjech drong hij door naar de bronzen strijd, waarin hij de Portugees Pires het nakijken liet.

Voor Niels Thijssen (tot 66kg) duurde het EJOF maar één wedstrijd. In de eerste ronde kwam Thijssen met waza-ari op voorsprong, maar verloor vervolgens op ippon van de Wit-Russische Ihar Batsishcha.

Ook vanuit het zwembad kwam er metaal mee terug: Tim Korstanje was goed voor brons op de 50 meter vrije slag. In de series kwalificeerde hij zich met 23.48 als vierde van het hele veld van 47 deelnemers. In de halve finale zwom hij met een PR wat sneller: 23.19. In de finale lukte het hem nogmaals om zich te verbeteren, tot 23.08. Dat leverde hem, op een fractie van de tweede plaats, een bronzen medaille op. Op de 100m vlinderslag, die Korstanje tussendoor ook nog zwom, kwam hij in de series niet verder dan een 24e plek. Hij had daar 57.52 seconden voor nodig.

De 100m rugslag leverde voor Milou van Wijk met 1.06.63 een 21e plaats op. Ismay Lichtendonk zwom in de series 1.04.28, wat haar een plek in de halve finale opleverde. Daar deed ze het nog ietsjes sneller, met 1.04.14 kwalificeerde ze zich voor de finale van morgen. Op de 100m schoolslag kwam specialiste Sterre Hendriks in actie. Zij kwalificeerde zich in de series met een tijd van 1.03.09 voor de halve finales. Daarin lukte het helaas niet om nog wat sneller te zijn, haar 1.03.93 leverde de 16e plaats op.

De turnsters kwamen vandaag uit in de allroundfinale. Lisa van Rozen behaalde daarbij met een puntenaantal van 46.150 de 22e plaats. Marit Reijnders kon haar finale helaas niet afronden. Bij de eerste combinatiesprong op de vloer kwam ze verkeerd terecht bij de landing. Het lukte op wilskracht wel om haar oefening af te maken, maar ze kon niet meer starten op de laatste twee toestellen.

Deel dit via: