Tevredenheid alom over Olympische huisvesting

De accommodatie van Nederland in de Olympische dorpen voor de Olympische Winter Spelen van 2010 is bekend. In Vancouver is de toplocatie uiteraard gereserveerd voor de Canadezen, maar NOC*NSF is zeer tevreden over de plek in het dorp die is toegewezen aan het Nederlands Olympisch Team.

Aan de rand van het dorp, met uitzicht op een park, krijgt Nederland straks de beschikking over rustig gelegen appartementen met enkele eenpersoons- maar voornamelijk tweepersoonsslaapkamers. De appartementen liggen verspreid over de bovenste vier verdiepingen van het in totaal tien lagen tellende complex.
De appartementen in hun totaliteit variëren in grootte, en zijn voorzien van een huiskamer, één tot vier slaapkamers en één of meerdere badkamers. De afstand van het complex tot de Village Plaza, waar alle voorzieningen zoals de eetzaal gevestigd zullen zijn, bedraagt slechts een paar honderd meter.

De bobbers worden in Whistler gehuisvest in een zogenaamd townhome. De helft van een twee-onder-een-kapwoning vormt straks de uitvalbasis voor de teamleden die in de bergen hun Olympische prestatie gaan leveren. In dit compacte dorp ligt alles dicht bij elkaar. Het huis dat aan Nederland is toegewezen, ligt op een prachtige plek aan de rand van dit Olympische dorp.

Tijdens de Winter Spelen is draadloos internet beschikbaar op diverse hotspots in de Olympische dorpen. Daarnaast zorgt NOC*NSF voor een eigen draadloos netwerk in de
verblijfsaccommodaties van de Nederlandse sporters.