wo 24 jul 2019
Turnsters naar allroundfinale, handbalsters naar halve finale

190724 turnen foto Ingemar Mayer 300x200Foto: Ingemar Mayer

BAKOE - Bij het European Youth Olympic Festival in Baku hebben turnsters Marit Reijnders (49.300 punten) en Lisa van Rozen (48.700 punten) zich geplaatst voor de allroundfinale.

De start van het turntoernooi ging niet voor alle drie de Nederlandse deelnemers goed: bij het inturnen viel Zenna van der Lubbe van de brug, waardoor ze een armblessure opliep en niet kon starten aan de wedstrijd. Marit Reijnders en Lisa van Rozen zetten een prima wedstrijd neer. Marit blonk uit op de balk en Lisa turnde overall een heel constante wedstrijd. Marit haalde met een totaal puntenaantal van 49.300 de 19e plaats in het veld van 70 deelneemsters. Lisa zette zich met 48.700 punten op de kaart, goed voor de 25e plek. Voor beiden gold dat dit voldoende was om morgen te mogen schitteren in de individuele allroundfinales. Daarnaast zorgden ze samen voor een 12e plaats als team van de 27 deelnemende landen.

In het zwembad plaatste Janna van Kooten zich met een tijd van 2.06.52 bij de 200m vrije slag voor de halve finales. Helaas lukte het in die volgende race niet om haar tijd te verbeteren. Haar 2.08.30 leverde een 15e plaats op. Het estafette 4x100m vrije slag meisjesteam kwam in een andere samenstelling aan de start dan gepland. Vanwege ziekte was Anna van Droffelaar niet inzetbaar. In haar plaats zwom Ismay Lichtendink mee met Milou van Wijk, Sterre Hendriks en Janna van Kooten. Zij zwommen de afstand in 3.54.99, waarmee ze net tekort kwamen voor een volgende ronde.

De lichte judoka’s beten vandaag het spits af in het judotoernooi. Laurens Wilms (-55gk) lukte het niet om door de herkansing heen te komen, net als Indy Godschalk (-48kg). Joshlyn Supusepa (-44kg) verloor de strijd om brons van de Azerbeidzjaanse Bashirova, toen ze een ippon tegen kreeg.

De dag werd mooi afgesloten door de handbalsters. In een spannende wedstrijd tegen Spanje trokken zij uiteindelijk aan het langste eind: het scorebord gaf na het laatste fluitsignaal een stand van 33-32 aan, in het voordeel van Talent TeamNL. Dit betekent een plek in de halve finale van vrijdag, waarin ze in actie komen tegen Zwitserland.

Deel dit via: