di 23 jul 2019
Twee zwemmers met een PR op EJOF in Baku

190723 zwemmen Tim KorstanjeTim Korstanje

Al vroeg in de ochtend stonden de Talent TeamNL zwemmers paraat in Baku. De 100m vrije slag is het nummer dat Tim Korstanje vandaag zwom. In de series zwemt hij een persoonlijk record, 51.77m. Dat is genoeg voor de halve finale later op de dag. Daar zwemt hij 51.89, waarmee hij als elfde eindigt in het veld van de 48 beste zwemmers van Europa.

Janna van Kooten startte voor de 400m vrije slag. Haar tijd van 4.32.00 was goed voor de 25e plaats. Sterre Hendriks zwom de 200m schoolslag. In 2.45.28m bereikte ze de 28e plaats.

In het avondprogramma stond zwemster Milou van Wijk in de finale van de 100m vrije slag voor meisjes. Dat was de eerste finaleplaats bij het zwemmen voor Talent TeamNL. In een tijd van 56.32 – weer een prachtig PR! – zwom ze naar de zesde plaats. Het veld zat heel dicht bij elkaar, Milou was met haar PR uiteindelijk maar 0.07 van het podium verwijderd.

Turner Martijn de Veer turnde de meerkamp. Daar finishte hij met 72.700 punten als 49e van de 76 deelnemers. Ook hier zaten de uitslagen van de turners niet ver van elkaar vandaan. Helaas ging de sprong niet goed bij Martijn, maar hij herstelde zich goed. Zo haalde hij op het rek een mooie 13e plaats. Deze internationale competitie heeft hem een leerzame ervaring gegeven, waar hij profijt uit kan halen voor het vervolg van zijn turncarrière.

In de avond kwamen de handbalsters weer in actie. Zij speelden hun tweede poulewedstrijd tegen Roemenië. Na de mooie overwinning van gisteren, op Frankrijk, werd dit een hele spannende wedstrijd. Lange tijd ging het gelijk op, maar helaas liep Roemenië in de laatste tien minuten toch nog uit. De eindstand werd uiteindelijk 25-32 in het voordeel van Roemenië. Maar omdat Frankrijk vanavond van Spanje won, hebben de Talent TeamNL handbalmeiden het vervolg van het toernooi nog helemaal in eigen hand. Bij een winstpartij morgen tegen Spanje kunnen ze nog steeds de eerste plaats in de poule pakken.

Deel dit via: