zo 21 jul 2019
Kim Molenaar draagt vlag voor Talent TeamNL

Kim Molenaar vlaggendrager EYOF Talent TeamNL Baku 2019 3

Handbalster Kim Molenaar is door chef de mission Minke Booij gevraagd als vlaggendrager van Talent TeamNL bij de opening van het Europees Jeugd Olympisch Festival in Baku, Azerbeidzjan.

De vlaggendrager vervult een voorbeeldrol voor de rest van Talent TeamNL. Booij licht haar keuze toe: "Kim laat zien dat ze hart heeft voor de sport, voor de Olympische waarden. Dat gaat over Samen, Excelleren en Respect. Zij gaat voor het hoogst haalbare en is continu bezig om het beste uit zichzelf te halen. Kim heeft het afgelopen jaar de keuze gemaakt voor de Handbal Academie, waaruit haar ambitie blijkt. Daarnaast is ze als aanvoerder een meerwaarde voor haar ploeg."

"Ik weet zelf hoe moeilijk het is om op die leeftijd de rol van captain op een goede en positieve manier in te vullen. Dat doet Kim geweldig, ze is een echte teamspeelster die de verantwoordelijkheid neemt om het beste uit haar teamgenoten te halen. Dit alles met respect voor de sport. Daarbij,’ zo sluit Minke Booij af, ‘zie je dat ze echt geniet. Dat je mag deelnemen aan het EYOF is gewoon hartstikke gaaf en dat plezier laat ze ook aan anderen zien. Ze toont interesse in de andere sporters van Talent TeamNL. Dat enthousiasme, zonder de focus op de eigen prestatie te verliezen, vind ik echt belangrijk en mooi om te zien. Daarom gun ik het Kim van harte om ons team vanavond aan te voeren."

 

 

Deel dit via: