wo 10 jul 2019
38 sporters naar Europees Jeugd Olympisch Festival

Talent TeamNL Baku 2019 300x200

Chef de mission Minke Booij, oud-hockeyster met Olympisch goud op zak, kreeg vanmiddag 38 sporters onder haar hoede om uit te komen op het Europees Jeugd Olympisch Festival. Dit topsportevenement voor talentvolle sporters van 14 tot 18 jaar, vindt van 21 tot en met 27 juli plaats in Baku, Azerbeidzjan.

TalentTeamNL is vandaag op Papendal gepresenteerd. NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg droeg de sporters namens vijf sportbonden officieel over aan Minke Booij. De handbalsters, judoka’s, zwemmers, turners en de worstelaar vormen daarmee samen Talent TeamNL Baku 2019.

Minke Booij voelde zich trots. "Hier staat een prachtig team. Zoveel potentie! Zowel voor het komend EYOF als voor de toekomst. Voor verschillende van deze sporters zal het EYOF het begin zijn van een mooi Olympisch pad."

Voor Booij is dat een bekende weg. Zelf kwam ze in actie bij de allereerste Europese Jeugd Olympische Dagen, in 1991 in Brussel. Daar won ze met haar team haar eerste Olympische gouden medaille. Na de Spelen in Beijing, in 2008, sloot ze haar Olympische carrière weer met goud af. "Het was een prachtige belevenis in Brussel. Als 14-jarig meisje heb ik daar veel gezien en veel geleerd. En dat is ook de bedoeling van het EYOF. Je zit met heel veel jongeren uit verschillende sporten en uit verschillende landen bij elkaar."

"Heel veel vertier, maar je moet wel je focus zien te houden voor je eigen wedstrijden. Dat kan best confronterend zijn. Je wordt je in elk geval goed bewust van waar het om gaat. En daar heb ik in mijn verdere hockeycarrière echt wel profijt van gehad. Dat gun ik deze jonge sporters ook. Ik hoop dat we een mooie week tegemoet gaan. Veel mooie prestaties en veel lol met elkaar! Ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan mag leveren!"

Europees Jeugd Olympisch Festival
Op initiatief van de Europese Olympische Comités wordt het European Youth Olympic Festival (EYOF) georganiseerd. Van 21 tot en met 27 juli zijn in Baku zo’n 3000 sporters actief, in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. In voorbereiding op en tijdens het evenement doet een sporter veel unieke ervaringen op die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling tot topsporter.

Talent TeamNL
38 talentvolle sporters vertegenwoordigen met Talent TeamNL Baku 2019 ons land, onder leiding van Olympisch gouden medaillewinnares Minke Booij als chef de mission. De onderdelen waarop Talent TeamNL uitkomt zijn zwemmen, worstelen, turnen, judo en handbal (meisjes).

Meer informatie over het evenement en een overzicht van de Nederlandse deelnemers en hun woonplaats is te vinden op: www.nocnsf.nl/baku2019

Baku 2019

38 sporters naar Europees Jeugd Olympisch Festival

Talent TeamNL Baku 2019 332x269
Deel dit via: