Experts (Gratis) VOG

Experts (Gratis) VOG NOC*NSF ma 05 aug 2019

In sectoren waar vrijwilligers werken met jeugd en andere kwetsbare groepen, zoals in de sport en bij kerken, wil men graag grensoverschrijdend gedrag en misbruik bestrijden. Koepelorganisaties NOC*NSF, CIO (samenwerkingsverband van 30 kerkgenootschappen) en NOV hebben de handen ineen geslagen om hun achterban te ondersteunen bij de uitvoering van preventief beleid.

De manieren waarop dit preventief beleid nu invulling krijgt lopen zeer uiteen. Sommige clubs werken met vertrouwenscontactpersonen of vragen hun vrijwilligers een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te laten zien. En sommige verenigingen hebben gedragsregels opgesteld. Veel van deze vrijwilligersorganisaties zijn nog zoekende en het zijn juist deze clubs die we willen helpen.

Dankzij het ministerie van VWS is het mogelijk om hier voor een periode van drie jaar een extra impuls aan te geven. Daarom zijn de drie koepels op zoek naar freelance professionals (ZZP'ers). Als professional ga je deeluitmaken van een landelijk-regionale poule van experts. Elke koepel beschikt dan over experts die onderling op lokaal niveau uitwisselbaar zijn.

Binnen de functie van expert (gratis) VOG ga je sportverenigingen en andere organisaties ondersteunen bij het opstellen/aanscherpen en implementeren van preventief beleid. Aan de hand van een stappenplan kan het sportklimaat binnen de vereniging worden geoptimaliseerd. Zowel bekendheid bij de leden en vrijwilligers als draagvlak voor dit beoogde beleid is een belangrijke graadmeter voor succes, ook voor jou als betrokken expert bij dit proces.

Wij zoeken ZZP'ers met:

  • inhoudelijke kennis en affiniteit met het onderwerp grensoverschrijdend gedrag en/of integriteit;
  • Hbo+ werk- en -denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • ervaring met het geven van presentaties en/of trainingen;
  • kennis van (sport) verenigingsbeleid en implementatietechnieken/procesmanagement;
  • de volgende competenties: integriteit, overtuigen en beïnvloeden, organisatiesensitiviteit, plannen en organiseren, communicatie;

Wij bieden:

  • dynamische omgeving bij sport- en andere vrijwilligersorganisaties;
  • all-in tarief van € 75,00 per uur;
  • intervisiebijeenkomsten (2 per jaar);
  • didactische begeleiding;
  • overeenkomst bij één van drie koepels

Wil jij deeluitmaken van deze expertpoule? Mail motivatiebrief en/of presentatie en cv vóór 5 augustus a.s. naar Astrid Cevaal, astrid.cevaal@nocnsf.nl. In de selectieprocedure volgen twee rondes. In de eerste ronde vinden er in de weken 35  en 36 (26 aug t/m 5 sept) in Arnhem gesprekken plaats en in de tweede ronde op donderdag 12 september eveneens in Arnhem een inhoudelijke bijeenkomst voor alle overgebleven kandidaten. Noteer die dag vast in je agenda. Voor inhoudelijke vragen kunt u terecht bij Ieneke Romeyn, tel.06-30621707.