do 20 jun 2019
Jirtdan en Babir – wie zijn dat?

190617 mascottes.JPG

Het organisatiecomité van het EYOF in Baku heeft twee mascottes voor het Festival: het jongetje Jirtdan en het luipaard Babir.

Jirtdan is een populair sprookjesfiguur in Azerbeidjan. Zijn naam betekent ‘kleintje’. Hij is veel kleiner dan zijn leeftijdgenoten maar hij is dapper en slim. In de verhalen is hij een held zonder vrees.

De tweede mascotte is Babir, een Kaukasisch luipaard. Het luipaard is een van de bekendste dieren in het land en staat symbool voor schoonheid, kracht en snelheid. Het dier promoot de rijke en mooie natuur van Azerbeidjan. Helaas zijn er nog maar heel weinig Kaukasische luipaarden te vinden in Azerbeidjan. Met dit EYOF wordt er extra aandacht gevraagd voor het dier en met speciale programma’s wordt geprobeerd om uitsterving te voorkomen.

De mascottes Jirtdan en Babir staan samen voor de rijke historie en het cultureel erfgoed van Azerbeidjan en zijn allebei #ReadyToShine voor het Europees Jeugd Olympisch Festival dat van 21 tot en met 27 juli in Baku plaatsvindt!

Deel dit via: