vr 29 mrt 2019
NOC*NSF en Sunweb slaan handen ineen

sunweb3x2Dielessen, Van den Hoogenband en Romeijn

Sunweb Sports & Events is op vrijdag 29 maart voorgesteld als Supplier/Partner van NOC*NSF. Met deze samenwerking wil NOC*NSF de fans en TeamNL/Topsport dichter bij elkaar brengen. Sunweb Sports & Events gaat onder andere fanreizen naar sportevenementen organiseren.

De meerjarige samenwerking is opgedeeld in twee periodes:

  • In 2019 en 2020 wordt Sunweb Supplier van NOC*NSF voor fanreizen;
  • Van 2021 tot en met 2024 wordt Sunweb Partner van de Nederlandse sport/TeamNL.

Over Sunweb Sports & Events

Sunweb Sports & Events biedt arrangementen aan naar verschillende (sport)evenementen in het binnen- en buitenland, denk aan: wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal, de Formule 1, maar ook grootschalige binnenlandse evenementen als De Vrienden van Amstel LIVE.

Naast het aanbod dat bedoeld is voor de consumentmarkt, is Sunweb al geruime tijd vertrouwd partner voor personeelsverenigingen, vriendengroepen en andere grote gezelschappen naar de (sport)evenementen. Uitgangspunt van de reisorganisatie en haar partners is altijd geweest om de beleving onder fans zo groot mogelijk te maken. 

Olympische en Paralympische Spelen: Sunweb én ATPI Sports Events

Voor de reizen naar de Olympische en Paralympische Spelen Tokyo 2020 gaan we werken met Sunweb én ATPI Sports Events. ATPI neemt hierin de reizen en entreekaarten voor topsporters, begeleidingsstaf, sportbonden, commerciële partners van TeamNL en de zakelijke markt voor haar rekening en Sunweb zal voor de fans complete reizen gaan aanbieden inclusief entreekaarten.

Vanaf 1 januari 2021 zal Sunweb zowel de consumentenmarkt alsook de zakelijke markt bedienen rondom de Olympische en Paralympische Spelen.

Reizen naar evenementen binnen jouw tak van sport

Vanuit het nieuwe partnership bieden wij per direct de mogelijkheid om in samenwerking met Sunweb Sports & Events reizen te organiseren naar de sportevenementen binnen jouw sportdiscipline, met uitzondering van de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo. Dit kunnen toernooien in het buitenland zijn, waarvoor reizen inclusief vluchten en hotel samengesteld moeten worden, maar ook zeker wedstrijden in eigen land. Denk hierbij bijvoorbeeld aan arrangementen inclusief tickets en busvervoer of diner. In samenwerking met Sunweb Sports & Events kunnen er reizen ontwikkeld worden voor zowel fans als business to business proposities.

De samenwerking met Sunweb Sports & Events biedt jullie als sportbond de mogelijkheid om vollere tribunes te realiseren en fans een geweldige beleving te bieden. Daarnaast is er ook sprake van een verdienmodel voor de sportbond. Voor de reizen geldt dat de netto marge van de reis voor 50% toekomt aan Sunweb en voor 50% aan de desbetreffende sportbond.

Het staat de bonden vrij hoe het deel van de marge ingezet wordt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om dit bedrag in te zetten ten bate van extra waardecreatie voor de reis (denk aan merchandising of een Oranje café op locatie).

De rolverdeling in het ontwikkelen van fanreizen is als volgt: Sunweb Sports & Events verzorgt het reisgedeelte (vervoer en verblijf) en de sportbond zorgt voor actieve communicatie naar de leden (denk aan nieuwsbrieven en social media).

Maak kennis met het team van Sunweb

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor het opzetten van fanreizen voor jouw bond, of wil je meer informatie over de samenwerking tussen NOC*NSF en Sunweb? Dan kun je contact opnemen met Arne van de Hoek van Sunweb of Paul Holster van NOC*NSF:

Zowel Arne als Paul praten je graag helemaal bij over het partnership, met uiteindelijk dat ene gezamenlijke doel: Fans dichter bij de topsport brengen!

Partner

Sunweb nieuwe partner van NOC*NSF .

Deel dit via: