wo 13 feb 2019
EYOF Sarajevo: skiester Kiara Derks 27ste op reuzenslalom

190213 Kiara Derks voor de start 332x269

Alpineskiester Kiara Derks startte op de derde wedstrijddag van het European Youth Olympic Festival (EYOF) in Sarajevo op de reuzenslalom, haar favoriete onderdeel. 

In een veld van maar liefst 101 alpineskiesters finishte Kiara Derks uit Almere uiteindelijk op plaats 27. Ze had er meer van verwacht: “Ik had een goed gevoel aan de start, maar ik maakte helaas op de verkeerde plaatsen wat foutjes. Daardoor verloor ik te veel snelheid. Na de eerste run stond ik op de 16e positie maar ik heb ook in de tweede run nog wel wat laten liggen. Zo kwam ik op die 27e plek uit.”

Coach Leroy Schrijnemaekers is uiteindelijk redelijk tevreden over de EYOF-week. “Een top 30-plaats is een net resultaat, daar mag Kiara best trots op zijn. Voor een land zonder bergen of sneeuw doen we het niet gek. Het positieve van de gemaakte foutjes is dat er te verbeteren valt. Er is dus zeker potentie om verder te komen. Al met al is het EYOF een mooi evenement om te kijken waar je staat in het Europese veld. We zijn op de goede weg!”

Kiara zelf vult aan: “Ik heb deze EYOF-dagen in elk geval enorm genoten. Veel mooie ervaringen opgedaan, veel opgestoken. Leuk contact met de andere sporters. Ik ga morgen nog een dag mee kijken naar andere takken van sport. Daarna moeten we weer verder. Eerst nog een paar dagen trainen, en dan mag ik volgende week uitkomen op het JWK in Italië. Direct daarna gevolgd door het senioren NK in Oostenrijk. Veel? Tja, het winterseizoen is in volle gang!”

EYOF 2019

EYOF Sarajevo: skiester Kiara Derks 27ste op reuzenslalom

190213 Kiara Derks voor de start 332x269
Deel dit via: