di 12 feb 2019
Goede loting voor kunstrijdster Scheepens

Vlaggendraagster caya ScheepensCaya Scheepens

Kunstrijdster Caya Scheepens heeft gunstig geloot voor haar korte kür, morgen tijdens het European Youth Olympic Festival in Sarajevo.

Caya Scheepens is op weg naar de laatste training voor haar eerste competitiedag als we haar spreken. Morgen rijdt ze de korte kür. “Ik heb er veel zin in,” vertrouwt ze ons toe. “Gisteren heb ik hier voor het eerst getraind. Alles herhalen. Het voelde goed. We hebben ook de verrichtingen van de concurrentes een beetje kunnen bekijken. Sommigen ken ik wel, van eerdere wedstrijden. Het wordt een wedstrijd met een mooi hoog niveau.”

Over haar eigen verwachte niveau zegt ze: “Ik kijk in de korte kür niet zozeer naar mijn positie, maar meer naar de behaalde punten. Afgelopen tijd haalde ik in goede wedstrijden 45 à 46 punten. Ik hoop dat ik dat morgen ook bereik. Daarmee eindig ik meestal in de middenmoot en dat geeft een fijne placering bij de vrije kür de dag erna. In een jurysport is het belangrijk dat je niet direct als eerste aan de bak hoeft. We hebben net de loting voor de korte kür gehad: die valt heel gunstig voor me uit. Ik zit morgen in de een-na-laatste groep, als vierde sporter. Dat is alvast een mooi uitgangspunt!”

Deel dit via: