ma 11 feb 2019
Jeugd Olympisch brons voor Michelle Velzeboer

EYOF 2019 podium Michelle brons 300x200

In een fantastische race heeft shorttrackster Michelle Velzeboer maandag een bronzen medaille gewonnen op de 1500 meter bij het Europees Jeugd Olympisch Festival in Sarajevo.

“Ik was al hartstikke blij dat ik in de A-finale stond. En dan win ik ook nog eens een medaille!” vertelt ze blij. “Met mijn coach had ik een raceplan gemaakt en dat plan is gewoon gelukt! Ik had niks te verliezen. Met nog zeven rondjes te gaan ging ik er van door. Ik moet het niet zo van mijn snelheid hebben, meer van mijn duurvermogen. Door al vroeg te versnellen, hoopte ik de tegenstandsters af te matten. Dat lukte aardig, want er waren er wel een paar die we zoek reden. Er waren er twee die me uiteindelijk wel op snelheid weer voorbij gingen, maar die derde podiumplek is mooi voor mij!”

Chef de mission Kayan Bool is ook zeer te spreken over de shorttrackers. “Een prachtige dag,” zo doet hij verslag. Michelle heeft echt uitzonderlijk gepresteerd, ze heeft een optimaal resultaat gehaald. En de andere drie shorttrackers hebben het ook netjes gedaan. Zeno de Boer haalde in de A-finale een vijfde plaats. Jesse Speijers werd tweede in de B-finale en ook Yael Prenger reed de B-finale. Zij kwam helaas ten val, maar finishte nog wel.

Na de 1500 meter-races stonden de series voor de relay nog op het programma. Een gemengde estafette, met twee jongens en twee meisjes. Bool: “In de eerste heat mocht Nederland meteen van start. Met België, Wit-Rusland en Turkije. Het was een bizar spektakel, met veel valpartijen. Maar Nederland bleef overeind! De shorttrackers van Talent TeamNL wisten iedereen te ontwijken en te omzeilen, ze waren hartstikke goed en gefocust bezig. Daarmee zijn ze dus door naar de halve finales!”

Michelle Velzeboer voegt nog toe: “Er zat maar heel weinig tijd tussen de 1500m-finales en die eerste serie van de relay. Dat was best lastig. En bij die relay gebeurde van alles, maar we bleven geconcentreerd en maakten geen fouten. Vanavond eerst naar medal plaza, en dan: Op naar morgen!”

 

EYOF 2019

Jeugd Olympisch brons voor Michelle Velzeboer

EYOF 2019 podium Michelle brons 332x269
Deel dit via: