zo 10 feb 2019
Talent TeamNL klaar voor de start in Sarajevo

EYOF team600

SARAJEVO - De zes sporters die als Talent TeamNL aan het Europees Jeugd Olympisch Festival gaan deelnemen, zijn zaterdag gearriveerd in het Olympisch Dorp in Sarajevo. Ze zijn gehuisvest in een prachtig hotel.

Chef de mission Kayan Bool doet verslag: "Alles loopt tot nu toe eigenlijk op rolletjes! Het hotel waar we verblijven is luxe, we hebben met Talent TeamNL heel veel ruimte. Het eten is ook prima. Kortom: met de basisvoorzieningen kunnen we heel goed uit de voeten, daar verspillen we geen energie aan. We zijn nu onderweg naar de ijsbaan waar de shorttrackers gaan trainen. Kijken hoe het zit met de sportvoorzieningen. Het weer is prima. Vier tot acht graden, net als in Nederland nu. Voor shorttrack en kunstrijden maakt dat niet zo uit, maar voor onze alpine skiester Kiara Derks natuurlijk wel. De sneeuw in de bergen is wat zacht, maar goed. Voor de komende dagen zijn de voorspellingen echter wat minder, en daarom is het alpine programma wel aangepast. Maandag start Kiara met de slalom en woensdag staat de reuzenslalom gepland."

Wat verwacht de chef van het evenement, en van Talent TeamNL? "Ik verwacht van alle sporters dat ze gaan excelleren. Dat wil dus zeggen: hun uiterste best doen om boven zichzelf uit te stijgen, te presteren. En elkaar daarbij helpen, dat ze het als team ook kunnen. En daarnaast verwacht ik van ze dat ze leren van deze competitie en van dit evenement. Dat het hen helpt op hun route naar het worden van een topsporter. Een multisportevenement als het EYOF kan hieraan echt heel goed bijdragen."

Vlaggendraagster caya Scheepens600

Openingsceremonie

Kunstrijdster Caya Scheepens draagt vanavond, bij de openingsceremonie, de Nederlandse vlag. Er zijn 46 deelnemende landen, en zo’n 1600 sporters. En dan zijn er vast ook nog heel wat toeschouwers. "Ik kijk er naar uit!" vertelt Scheepens. "Ons hele Talent TeamNL is er vanavond bij, die mogen allemaal achter mij en de vlag aan lopen. Het wordt vast heel leuk. Wat ik precies moet doen en hoe ik moet lopen, dat hoor ik straks pas. Komt vast goed. We zijn nu eerst nog onderweg naar de schaatsbaan. De shorttrackers gaan er trainen, dus er is nu nog geen ruimte voor ons, kunstrijders. Maar ik ga wel alvast de baan verkennen. Dat ik weet waar de warming up gedaan kan worden, waar de kleedkamers zijn. Morgenavond heb ik mijn eerste training en dan hoef ik dat niet meer uit te zoeken. Wat ik tot die tijd doe? Vanavond de openingsceremonie dus, en morgenochtend ga ik eerst nog even kijken bij de andere sporters. Hoe hun competitie gaat, en hoe zij daarmee omgaan. En aanmoedigen natuurlijk. Genoeg te beleven!"

Sarajevo

In 1984 vonden de Olympische Winterspelen plaats in Sarajevo, in het toenmalige Joegoslavië. Vijfendertig jaar en een oorlog verder voelt het voor de inwoners van de stad als een historisch moment. In de openingsceremonie wordt hier vanavond ongetwijfeld naar verwezen: Sarajevo laat zich opnieuw en hernieuwd met een Olympisch evenement aan de wereld zien.

Sarajevo 2019

Talent TeamNL klaar voor de start in Sarajevo.

EYOF team332
Deel dit via: