wo 30 jan 2019
Caya Scheepens vlaggendraagster Talent TeamNL Sarajevo 2019

Vlaggendraagster caya Scheepens 300x200Vlaggendraagster Caya Scheepens

ARNHEM - Kunstrijdster Caya Scheepens is door chef de mission Kayan Bool gevraagd als vlaggendrager van Talent TeamNL dat in februari meedoet aan het European Youth Olympic Festival in Sarajevo. Vanwege haar tak van sport, waar sporters al op jonge leeftijd doorstromen, zit zij het dichtst bij de overgang naar de senioren. Bool licht toe: “Ze is van dit team het verst in haar sportieve ontwikkeling.

Voor Caya zal dit een van de laatste juniorenevenementen zijn, de seniorenevenementen lonken. Daarbij: kunstrijden is wereldwijd enorm groot, maar in ons land is het een vrij kleine tak van sport. Ik wil behalve Caya, een meid die volgens mij sterk in haar schoenen staat, ook het kunstrijden in Nederland graag een podium geven. Want niet alleen Caya, ook deze mooie sport verdient dat!”

Sarajevo en EYOF

De inwoners van Sarajevo zien het plaatsvinden van het European Youth Olympic Festival als een historisch moment. In 1984 vonden de Olympische Winterspelen plaats in dezelfde stad, in het toenmalige Joegoslavië. Vijfendertig jaar en een oorlog verder staan ze te trappelen om zich opnieuw en hernieuwd met een Olympisch evenement aan de wereld te kunnen laten zien.

Op initiatief van de Europese Olympische Comités wordt het EYOF elke twee jaar georganiseerd, in een zomer- en een wintereditie. Van 10 tot en met 15 februari zijn in Sarajevo zo’n 1500 wintersporters actief in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. In voorbereiding op en tijdens het evenement doet een sporter veel unieke ervaringen op die een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling tot topsporter.

Meer informatie en nieuws over het evenement en de Nederlandse deelnemers is te vinden op: www.nocnsf.nl/sarajevo2019

EYOF 2019

Zes sporters naar Europees Jeugd Olympisch Winter Festival

Vlaggendraagster caya Scheepens 332x269
Deel dit via: