za 06 okt 2018
Huizinga: Wij gaan medailles winnen!

Minister van Sport Bruno Bruins is deze week in Argentinië voor een ministeriële bijeenkomst. Hij kon het niet laten om Talent TeamNL, dat in Buenos Aires is voor de Jeugd Olympische Spelen, te verrassen met een bezoek.

Hij nam graag een kijkje in het Olympisch Dorp waar hij met verschillende sporters en coaches sprak. Hij liet zich voorlichten over het team, de verschillende sporten en over het Olympisch Dorp.

Zaterdag is de openingsceremonie van de Jeugd Olympische Spelen en zondag beginnen de eerste wedstrijden. Minister Bruins voelde chef de mission Mark Huizinga aan de tand over diens sportieve verwachtingen van het evenement. ‘Kan je een uitspraak doen over de medaillespiegel?’ was zijn vraag.

Huizinga stelde zeker te zijn dat Talent TeamNL het goed gaat doen. Maar aantal medailles, de kleur en welke sporters ze gaan binnenhalen durfde hij niet te voorspellen. ‘De verhoudingen kunnen snel verschuiven in deze leeftijdsklasse,’ vertelde hij de minister. ‘Maar wij gaan medailles winnen!’

Deel dit via: