do 27 sep 2018
Gemeente Rotterdam Sportgemeente van het jaar 2018

rotterdam300

BREDA - Gemeente Rotterdam heeft de eervolle titel ‘Sportgemeente van het Jaar 2018’ in de wacht gesleept. Dit is vandaag tijdens het congres van Vereniging Sport en Gemeenten in Breda bekendgemaakt. Naast de felbegeerde titel ontving de Rotterdamse wethouder sport Sven de Lange uit handen van juryvoorzitter Lucas Bolsius een bokaal. Ook kreeg de gemeente Rotterdam een cheque met een geldprijs om bekendheid te geven aan de titel. De prijs voor het ‘Beste Initiatief 2017/2018’ op sport- en beweeggebied ging naar de gemeente Gorinchem voor het initiatief ‘Beweegcoach Zorg Gorinchem’.

In navolging van de uitverkiezing tot Sportgemeente van het jaar 2006 heeft Rotterdam de titel voor de tweede keer weten te veroveren. De jury is erg onder de indruk van de volle breedte waarop Rotterdam sport verankert in de stad. Sport is er voor álle Rotterdammers, in alle wijken en in prima sportvoorzieningen. Rotterdam ziet sport als sleutel om Rotterdammers gezond(er) te maken.

Met innovatieve projecten en aanpakken weet Rotterdam de interesse van vele andere gemeenten te wekken. Denk aan Lekker Fit! Of Sportregie. Prima aanpakken die vrijwel direct zijn toe te passen op andere plekken. Sterke en vitale sportverenigingen vormen het hart van de georganiseerde sport. Sportplusverenigingen bieden nieuwe laagdrempelige activiteiten en leggen verbindingen met andere maatschappelijke initiatieven en schoolsportverenigingen vormen in veel wijken de eerste opstap naar structureel sporten.

Rotterdam is een innovatieve stad en een ondernemende stad. Door slimme verbindingen te leggen en de innovatiekracht van de stad ook op gebied van bewegen en sport optimaal te benutten, ontstaat een gevarieerd en aantrekkelijk sportaanbod voor iedere Rotterdammer. Binnen, buiten én in de openbare ruimte van de stad. Rotterdam houdt daarbij grip op beleid en uitvoering door inzet en inspanningen uitvoerig te monitoren en evalueren.

Tot slot is de jury vooral onder de indruk van de doorkijk die de gemeente geeft naar 2030. Rotterdam slaagt er in een realistische toekomstverwachting te schetsen en de ambities daarop af te stemmen. Met recht mag Rotterdam zich Sportgemeente van het jaar 2018 noemen!

De verkiezing

De Verkiezing ‘Sportgemeente van het Jaar’ bestaat uit twee onderdelen.’ De deelnemende gemeenten hebben een vragenlijst ingevuld waarmee het ‘sportklimaat’ in beeld is gebracht. Daarnaast beschrijven zij hun Beste Initiatief 2017/2018 op sport- en beweeggebied.

De jury voor de Verkiezing Sportgemeente 2018 bestond uit vertegenwoordigers van VNG, NOC*NSF, Kenniscentrum Sport, Mulier Instituut en Vereniging Sport en Gemeenten.

Verkiezing

Gemeente Rotterdam Sportgemeente van het jaar 2018.

rotterdam332
Deel dit via: