ma 24 sep 2018
Sportbedrijf Deventer eerste gebruiker online sportloket van NOC*NSF

SportinDeventer2 300x200

ARNHEM – Sportbedrijf Deventer is de eerste gebruiker van het online sportplatform dat NOC*NSF heeft ontwikkeld om de vraag naar en het aanbod van sport beter toegankelijk te maken. Sportclubs worden daarmee nog beter vindbaar voor mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om te sporten. De basis van het platform kan op maat worden gemaakt voor gemeenten en sportservicebureaus en ook sportbonden kunnen er gebruik van maken. Daarmee is het een goedkoper en aantrekkelijker alternatief dan het zelf ontwikkelen van een eigen lokaal sportloket.

Er wordt steeds meer gesport in Nederland. Het aantal sportaanbieders neemt toe en de manieren waarop wordt gesport zijn steeds meer divers. Het online sportplatform van NOC*NSF speelt daarop in en kan door gemeenten en sportservices worden ingezet om van alles over sport lokaal online te communiceren.

Eenvoudig zoeken en boeken

Praktische tools van het online platform zijn:

  • Een zoek- en boeksysteem: (potentiele) sporters kunnen via een website snel en eenvoudig sportactiviteiten en sportclubs zoeken en boeken bij hen in de buurt;
  • Een sportwijzer: erachter komen welke sport op basis van jouw voorkeuren bij je past;
  • Een lokale sportkalender met sportactiviteiten en -evenementen;
  • Lokaal nieuws op het gebied van sport;
  • Online verenigingsondersteuning: informatie over onder andere ledenwerving en -behoud, subsidieregelingen voor sportclubs, vrijwilligersbeleid, etc.

Sportbedrijf Deventer enthousiast
“Het platform is laagdrempelig en draagt bij aan een betere verbinding tussen de verenigingen, sportfaciliteiten en de inwoners van Deventer”, legt Aschwin Lankwarden directeur van Sportbedrijf Deventer uit. “In slechts een paar stappen zie je als websitebezoeker aan welke sportactiviteiten je kunt deelnemen in jouw regio.”

Ontzorgen van gemeenten en sportservices
Richard Kaper, manager Sportparticipatie van NOC*NSF: “Met het online platform helpen we gemeenten en sportservices om hun online dienstverlening op het gebied van sport verder te verbeteren. NOC*NSF en de sportbonden beschikken over veel informatie en via het platform kunnen gemeenten en sportservices dat vanuit hun eigen merk en huisstijl eenvoudig lokaal ontsluiten. Een ander voordeel is dat de applicaties al zijn ontwikkeld en dat gemeenten en sportservices dit niet meer zelf hoeven te doen. Daarmee is het een goedkoper alternatief dan zelf een online sportloket te ontwikkelen.”

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in het online platform en wilt u meer weten, neem dan contact op met Matthijs de Bruin van NOC*NSF via matthijs.debruin@nocnsf.nl.

Sportloket

Sportbedrijf Deventer eerste gebruiker online sportloket van NOC*NSF

 

 

SportinDeventer 332x269
Deel dit via: