ma 24 sep 2018
Stappen op het gebied van sport en voeding

Nutrition 300x200

ARNHEM - Afgelopen week vond de tweede editie van het TeamNL Leaders in Performance Conference on Sports Nutrition plaats op Papendal. Er waren ruim 170 deelnemers aanwezig uit tien verschillende landen. Dit aantal, samen met de bijdragen van toonaangevende sprekers, maakte het congres tot een zeer succesvolle editie.

Initiatiefnemer en TeamNL performance manager Nutrition Asker Jeukendrup vertelt: “De focus ligt vandaag op nieuwe ontwikkelingen in de wetenschap en de praktische toepassing van die kennis op topsport. We maken flinke stappen op het gebied van sport en voeding en alles wat we doen heeft een basis in de wetenschap. Met dit congres dichten we weer een stukje van de kloof die er nog altijd bestaat tussen wetenschap en praktijk.”

Jeukendrup opende zelf het congres en nam de aanwezigen mee op het gebied van hydratatie. Naast sprekers uit Amerika, Australië en Engeland verzorgde één van de eigen TeamNL voedingsexperts, Kristin Jonvik, een presentatie over nitraten.

Na de eerste plenaire dag vond er ook een besloten tweede dag van het congres plaats. Tijdens deze dag gingen de TeamNL voedingsexperts, die werkzaam zijn binnen high performance programma’s of op CTO’s of RTO’s, in deelsessies in gesprek met de internationale sprekers van het congres.

Meer info: www.lpc18.com.

Aankomend jaar wordt zeker weer een volgende editie van het congres georganiseerd. Meer informatie daarover volgt in het eerste kwartaal van 2019.

Congres

Stappen op het gebied van sport en voeding

Nutrition 332x269
Deel dit via: