ma 09 jul 2018
Handboogschutter Laura van der Winkel naar Jeugd Olympische Spelen

Laura van der Winkel foto Handboogsport Nederland 300x200

ARNHEM – Handboogschutter Laura van der Winkel heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Youth Olympic Games (YOG), die van 6 tot en met 18 oktober 2018 in Buenos Aires worden gehouden. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Handboog Bond toegekend. 

Afgelopen oktober werd tijdens het WK jeugd handboogschieten in Argentinië een quotumplaats veroverd voor een Nederlandse uitzending naar de jeugdspelen. Uit een intensieve selectieprocedure, die vorige week tijdens het Europees Jeugdkampioenschap is afgesloten, is uiteindelijk de zestienjarige Van der Winkel als beste uit de strijd gekomen. 

Na het lezen van de serie De Grijze Jager-boeken van John Flanagan is Laura van der Winkel uit het Brabantse Best gaan boogschieten. Inmiddels schiet ze vier jaar en is ze begin dit jaar Nederlands kampioen geworden bij de senioren. Ze komt uit in de Olympische recurve-klasse en traint – bij de Bosjagers uit Best - om uiteindelijk op de Olympische Spelen te mogen staan. 

Jeugd Olympische Spelen
De Youth Olympic Games worden op initiatief van het Internationaal Olympisch Comité georganiseerd. In Buenos Aires doen zo’n vierduizend sporters mee in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar. Voor Nederland is dat aantal nog niet bekend, omdat de kwalificaties nog in volle gang zijn.

Olympisch kampioen en oud-judoka Mark Huizinga is chef de mission.

De twee eerdere zomeredities van de Youth Olympic Games vonden plaats in Singapore in 2010 en in Nanjing in 2014. In Singapore veroverde handboogschutter Rick van den Oever het zilver, Jan van Tongeren behaalde in 2014 plek 5. 

Meer info: www.nocnsf.nl/buenosaires2018

 

Jeugd

Handboogschutter Laura van der Winkel naar Jeugd Olympische Spelen.

Laura van der Winkel foto Handboogsport Nederland 332x269
Deel dit via: