29 jun 2018
NOC*NSF blij met Sport verenigt Nederland

bhSportakkoord08 300x192Foto: Bart Hoogveld

SCHEVENINGEN - Het sportakkoord Sport Verenigt Nederland is op 29 juni door de landelijke overheid, de gemeenten en de sport ondertekend. Dit akkoord kan op grote instemming van NOC*NSF rekenen. De Nederlandse sportkoepel is blij met het vertrouwen dat de rijksoverheid, de Nederlandse Gemeenten en NOC*NSF in elkaar hebben uitgesproken om onze unieke sportinfrastructuur en cultuur, waarin iedereen in een veilige, gezonde omgeving met plezier kan sporten en bewegen, te behouden en te versterken.

Tijdens een druk bezochte bijeenkomst bij de haven van Scheveningen en in de directe omgeving van de activiteiten rond de Volvo Ocean Race, ondetekenden minister Bruno Bruins (Medische zorg en sport), voorzitters Jan van Zanen en Lucas Bolsius (VNG en VSG) en André Bolhuis (NOC*NSF) het sportakkoord Sport verenigt Nederland. De provincies, tal van maatschappelijke organisaties en bedrijven hebben zich bij dit akkoord aangesloten. 

In het sportakkoord spreken partijen met elkaar af de sport- accommodaties aantrekkelijker en meer toegankelijk te maken voor iedereen, de sport- en beweegaanbieders te versterken en kinderen weer meer en beter te laten bewegen. Zodat letterlijk iedereen bij de sport betrokken wordt en de sport nog meer zal bijdragen aan een gezond Nederland en aan een samenleving die zich één voelt.

“Dit sportakkoord straalt vertrouwen uit. Vertrouwen in de toekomst en vertrouwen in elkaar. De rijksoverheid, de gemeenten en de sportwereld gaan nog intensiever samenwerken om de kracht van sport in Nederland de komende jaren nóg beter te benutten,” stelt André Bolhuis, voorzitter NOC*NSF. “Dat meer dan honderd andere organisaties zich hier ook bij aansluiten maakt zichtbaar dat er een erg groot maatschappelijk draagvlak is om ons mooie Nederlandse sportsysteem voor te toekomst veilig te stellen en nog verder uit te bouwen.”

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: “Deze dagen bestaat NOC*NSF precies 25 jaar. Met de samenkomst van het Nederlandse Olympisch Comité en de Nederlandse Sportfederatie is een winnend sportmodel ontstaan waar veel landen jaloers op zijn. Nederland is een van de weinige landen waar deze integratie zo volledig heeft plaatsgevonden. Ook voor wat betreft mensen met een beperking.

Het is erg fijn te merken dat zowel de rijksoverheid als de gemeenten met ons samen de sport de mooie en uitdagende nieuwe tijd van digitalisering en technologisering in willen loodsen. Om er samen voor te zorgen dat iedereen, écht iedereen, plezier in sport kan hebben. Nu en in de toekomst. Ongehinderd, in een veilige en gezonde omgeving. Een leven lang. Als sporter, vrijwilliger of toeschouwer.

Dit akkoord maakt ons opnieuw trots op het verleden en zorgt er voor dat we zin hebben in de toekomst!”

>> Lees hier de gehele tekst en hier de publieksversie van het sportakkoord.

>> Lees op de site van Alles over sport meer achtergrondinformatie over het sportakkoord.

Akkoord

NOC*NSF blij met Sport verenigt Nederland

bhSportakkoord08 332x269
Deel dit via:

Reageren

Naam
E-mail
Reactie